torsdag 15. desember 2011

Luke 15: Lettvint julegodt!

Det er to snopelskende keisere som bor i andre. De vet å kose seg! Julen er selvsagt intet unntak. Noen tradisjoner gjennomføres hvert år, men det er alltid tid til å teste nye oppskrifter. Da det i år har vært noe mindre tid til nettopp dette, blir det viktig å lage lettvinte julegodter.


Flere steder selges poser med lekre sjokoladepletter med et lite utvalg tørket frukt og nøtter på. Enklere kan du forsåvidt ikke få det. Himmelgutten iverksatte idéen om egenproduserte sjokoladepletter bare timer før søndagens bursdagsbrunsj i andre. Bortsett fra ventetiden til sjokoladen er smeltet, gikk det hele på rekordtid faktisk. Fantastisk, ikke sant?


Sjokoladeplettene kommer til ved å smelte kokesjokolade over vannbad, fordele små pletter utover et bakepapir og legge på nøtter og biter tørket frukt av ønsket sort på. Deretter er det bare å vente på at plettene skal stivne. Fortere går det om man putter brettet med pletter inn i kjøleskapet et lite kvarter.


Himmelgutten brukte det han fant i matskuffen denne søndagen. Både hvit sjokolade og Dronningsjokolade ble grunnlaget for plettene. Cashewnøtter, peanøtter, rosiner, tørkede aprikoser, tørket mango og store kokosflak ble brukt som pynt. Han burde kanskje blandet i litt kokosfett i den smeltede sjokoladen, for å forsikre seg om at plettene ville tåle en varm spisestue. Uten dette blir de lett myke.


Julegodt på 1-2-3 kommer godt med i andre når tiden er knapp. Dessuten passer det perfekt å lage godter ut i fra det man finner i skuffer og skap. Her er det i grunn bare fantasien som setter en begrensning. Godt er det også - til og med i tråd med de omtalte diettene. Dæsjåmit! Har du noen tips om andre enkle oppskrifter på julegodt?

Ha en super torsdag!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Er så kjekt med slike ting som går fort å lage,jeg og sønnen lagde kokkosmakroner med smeltet sjokolade over og pikekyss.
  Har lest meg langt tilbake i bloggen din,du skriver godt og har masse fine bilder...:)
  ha en kos kveld..

  SvarSlett
 2. Ja, det er da en fin idé. Det tror jeg vi skal prøve i næste uge.
  Her til morgen er de norske strikkeguruer Carlos og Arne på morgen-TV. De er også verdensberømte i Danmark for deres skønne strikkede julekugler. De skal lære os allesammen at strikke rundt. Håber jeg når det hele inden jeg skal ned på rød troldestue til alle ungerne lige om lidt :-)
  Knus og glædelig fredag.
  Kate

  SvarSlett
 3. Det så veldig, veldig godt ut! Må komme i gang med hjemmelaget konfekt her også som snarest :)

  SvarSlett
 4. Så genialt :D Dette skal prøves ut også i huset på landet..

  Takker for det fristende tipset, Keisere :)

  -Milla

  SvarSlett
 5. Oi det så jo helt herlig ut da!! Må prøves!!:)

  SvarSlett