lørdag 3. desember 2011

Luke 3: Ranunkler

Sist helg så Keiserne bunter med ranunkler i København, men glemte å kjøpe med. Eller, glemte og glemte. Det var rett og slett ikke rom for å bære mer den dagen de fant dem. Blomster er veldig billig i Danmark, det gjorde det enda verre å gå fra ranunklene. Dekoratøren var villig til å glemme alt han kunne om hva som var lov å ta med seg og ikke, det fristet med både amaryllis, oliventrær og laurbærtrær. Tulipaner med løk og tulipaner i bunt, sukkulenter og altså lubne ranunkler i hvitt og rosa.


Det er ganske strenge regler for hva man kan ta med inn, og selv om Dekoratøren var villig til å spille naiv var Himmelgutten veldig prinsippfast. (Den gamle, gode og norske samvittigheten hadde nok stoppet Dekoratøren også, han har ikke antydning til pokeransikt.)


Himmelgutten var ikke bare prinsippfast på florainførsel, han hadde sterke meninger om fauna-relaterte objekter også. Et lite gevir fra KIRK og to bøffelhorn fra Illums MÅTTE pakkes i kofferten. Han var skråsikker, dette kom ikke gjennom sikkerhetskontrollen. Dekoratøren hadde vanskelig for å se for seg at noen skulle kunne kapre et fly med to horn og et gevir. "Fly meg dit jeg vil, ellers så stanger jeg ned flyvertinna!" Nei, det skulle ha tatt seg ut. Nå er jo uansett de kabinansatte i SAS så gamle i gamet og drevne i luften at de hadde nok tatt tyren ved hornene. De har vel alle flydd nordmenn på charter og kommet fra det med helse og sinn i behold.


Men i kofferten endte altså både horn og gevir, og det ble ikke noen ranunkler denne gangen heller. Ei heller peoner, som stod på gaten ved Magasin som en sommerfuggel i vinterland. Hadde de vært hvite hadde Dekoratøren oftret mye for å kjøpe dem med seg hjem, men disse var litt for pink til at det var verdt bærebryet.


Derimot ble det ranunkler denne lørdagen! Hurra! Keiserne tok med Ella på road trip til Steinkjer og Mathildes Verden. På blomsterbenken til Rune lå det bunter med de nydeligste hvite ranunkler, og disse ble med hjem sammen med en del andre ting. Egentlig skulle dagens blogginnlegg handle om det de kjøpte, men det får vente til i morgen. Dekoratøren tråkket over med et smell utenfor huset og ligger til pynt på sengen. Ute av stand til å ta bilder og plassere det dagens funn ble det et innlegg uten mål og mening om ranunkler i stedet. Keiserne ble storimponert over butikken, så eget innlegg kommer når Halte-Guri har kommet seg opp i loddrett stilling igjen.

Ha en herlig førjulslørdag!
Halte-Guri

5 kommentarer:

 1. Stakkars Dekoratøren, det er hardt å være mann!
  Jeg kjøpte tulipanløk til mamma i Nederland og tok med hjem, er ikke det lov? Det forklarer kanskje hvorfor de visiterte meg i HÅRET (!!!!) i sikkerhetskontrollen etterpå, skjønte aldri det der. Jeg blir jo alltid visitert på Værnes også, jeg ser vel ut som jeg er god å ta på.
  Plei godt med hverandre og ha en riktig god helg!
  Klem <3

  SvarSlett
 2. Karlotte slår et slag for import! Har også hørt om disse tilsynelatende strenge regler men fløy da fra Køben med ikke mindre en 50 laaange roser relativt eksponert i håndbagasjen (sammen med kjkkenmaskinen mm!) og valset gjennom sikkerhetskontrollen med den største selvfølgelighet!!

  Skal også nevnes at på bilferie til Køben var bilen så fylt til randen av godkjøp at Karlotte delte framsete med et oppstrammet tre, gærne kvinnskinn;-)

  God bedring til Dekorarøren og FIN søndag!!
  Klem, klem

  SvarSlett
 3. Nesten litt spooky dette... Forrige helg tilbragte vi i København, på Guldsmeden. Denne lørdagen var vi hos (sviger) foreldre på Steinkjer og oppdaget en fantastisk butikk i gata der... Og jammen kommer vi hjem og leser her at dere også har brukt lørdagen på samme butikk... Vi følger ikke etter dere altså :-). Æresord.

  SvarSlett
 4. Hi hi :-) Dere skriver så bra :-) Elsker også ranukler, de er så vakre! God bedring til dekoratøren. Håper han snaer er på beina igjen
  :-)

  SvarSlett
 5. Haha kapring med horn. Ler godt her nå hihi:)) Hvite ranunkler er flott ja. Stilkene ja hele blomsten er jo veødig skjør så de hadde neppe kommet hele hjem.Dere får tråster dere med det.:) God bedring til halte-Guri.

  SvarSlett