lørdag 31. desember 2011

Siste innlegg for 2011: Stuene, før og etter!

Plutselig var nyttårsaften her. Julen har gått fort, selv med bloggefri og fri fra jobb. Lille julaften fikk keiserne TV på veggen, etter seks måneder uten tittekasse. Litt har de fått tatt igjen, og pelsbarnet debuterte med Tre nøtter til Askepott og klementinspising i sofaen. Det er stort sett i sofaen guttene har holdt seg, og det med god grunn. Fra sofaen ser man hele stuen og spisestuen, og i all beskjedenhet har det blitt litt av et skue. Det er så utrolig deilig å bo i en hel leilighet igjen, å kunne gå fra rom til rom uten å få spiker i tøflene og maling på albuen.


Over sees inngangen fra spisestuen til gangen. Den doble døren var stuet bort i dassboden og erstattet med et lappverk av gips, sponplater, metersvis med listverk og en enkel furudør. Velkommen til furuhelvetet, mer som. Et artig påfunn som keiserne fortsatt ikke skjønner poenget med, med mindre man er redd for store åpninger.


Dagens bilde sier mye som Dekoratøren rett og slett ikke klarer å sette ord på. Tårene kom faktisk da han fikk bildene opp mot hverandre på skjermen. Det man kjenner inni seg når man ser noe sånt trumfer alle slitne kvelder, ømme muskler og minner om frustrasjon. Dørene skal nok skrapes og kanskje males en gang, men det får vente. Nå er de endelig på plass der de hører hjemme, og de ønsker alle som kommer velkommen inn.


Et annet artig påfunn var tanken om å tette igjen åpningen mellom spisestuen og stuen. Det var alltids gjort med bakgrunn i utleiemuligheter, men det får ikke hjelpe. Tenk å kneble to rom på den måten. Å åpne opp mellom rommene var det siste guttene gjorde før jul, og for en avslutning på oppussingen!


Himmelgutten gikk til kamp med drill, brekkjern, tappjern og hansker. En million spiker, sponplater og mye treverk måtte vike. Vips var stuene blitt til en stor igjen, energien kunne flyte fritt mellom rommene. Lyset ble mye bedre og pelsbarnet kunne løpe rundt og rundt uten å måtte springe via gangen. Furugolvet blir hvitt til sommeren, Dekorartøren er toppmotivert allerede nå til å ta fram malinga...


Bildet over er fra før overtakelsen. Det er vanskelig å se for seg at alt, A.L.T., var dekket med panel. Vinduene er nå fylt opp med keisernes ting, rundstokkgardinstengene har forsvunnet i ovnen og glassovnen er pakket forsiktig opp og hengt opp av overingeniøren. (Som ble imponert over at Ellablomsten klarte å snappe opp en mikroliten skrue da hun snuste forbi...)


Nå er veggene hvite, og med det ble det litt lettere å motivere seg for at det kanskje blir flere år til rommene blir pusset opp ordentlig. Guttene vet ikke hva som skjuler seg bak panelet, og er forberedt på at det originale brystpanelet ikke er der mer. Dekoratøren er nesten 100% sikker på at det uansett skal rekonstrueres. Det får uansett vente. Nå skal spisestuen brukes til nytelse av god mat, gode dråper og lange samtaler. Det er nok rommet glad for, etter å ha fungert som spiseplass/kjøkken/soverom/lekerom for valpen og lager. Alt på en gang. Bordet har allerede rommet selskap med 14 til bords, det er et godt rom å kose seg i.


Bildet over er også tatt før overtakelsen. Furu her også gitt... Veggen ble TV-krok, og en liten hylle skal få stå under til all bagasje en TV anno 2011 fører med seg. Og kanskje litt blader, de må jo være en plass de også.


Det er på tide å runde av, det er mat som skal lages og bord som skal dekkes. Himmelgutten er i full sving med and og stuffing på kjøkkenet. Dekoratøren har så mye på hjertet at han kunne skrevet innlegg for hele januar, men det er det altså ikke tid til nå. Derimot er det tid til to bilder til, fra en vegg Dekoratøren ikke fant noe før-bilde av. De får bli med likevel, for de beskriver stemningen i de "nye" stuene så godt. Passe bohemsk, passe avslappet, passe alt.Himmelgutten, Ellablomsten og Dekoratøren sier med dette tusen, tusen takk for et flott år. 2011 ble vårt første hele bloggeår, og vi gleder oss til å blogge videre fra den nye keiserleiligheten i andre i 2012. Godt nytt år!
Dekoratøren

14 kommentarer:

 1. Fantastisk...bare...fantastisk! :)
  All grunn til å være superfornøyde! Godt nytt år til dere begge!

  SvarSlett
 2. FANTASTISK, dette er så fint;)

  SvarSlett
 3. Så utrolig fint dere har fått det :-) Så vidt jeg har forstått bor vi i samme by, og leiligheten deres minner litt om den jeg vokste opp i :-D

  Jeg har lagt meg til som følger hos dere, og gleder meg til å følge dere i 2012 :-))

  Ha et riktig godt nyttår - klem Siv

  SvarSlett
 4. Elsker stilen deres gutter... Stilrent og med en anelse vågalhet og humor. L.I.K.E.R.
  Vil med denne kommentaren takke dere for et flott bloggår i 2011, og jeg kan nesten ikke vente å se hva dere har å by på av inspirasjon i 2012.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 5. Hej, hej hallå, sier jeg bare!!!!
  WOW! Såååå fint det har blitt!! Utrolig inspirerende, på alle måter!:D
  wow! (igjen)
  Gleder meg til maaaange flere bilder i 2012;)
  klem til alle tre fra Janni og Leon:):)

  SvarSlett
 6. I ønskes en fantastisk aften og et godt nyt år her fra en blogven i Danmark. Jeg glæder mig til at følge Jer i det nye år. Ikke mindst i Jeres nye smukke omgivelser. Det ser intet mindre end fantastisk ud.
  Knus til Jer alle tre....
  Kate

  SvarSlett
 7. Så utrolig fint dere har fått det, for dere hadde noen utfordringer ser jeg ;) De dobble dørene ble aldeles nydelige!! Ønsker dere ett riktig godt nyttår og spennende 2012 :) Klem Marte

  SvarSlett
 8. For en fantastisk oppgradering! NYDELIG!
  Er så gøy å lese dine innlegg. Gleder meg til å følge dere videre i 2012.
  Sender et ønske om et herlig nyttår!
  Smil fra Dina!

  SvarSlett
 9. Begynte nesten felle tårer selv over bildet av den vandaliserte dobbeltdøråpningen..men så har det jammen blitt en superb leilighet med atmosfære etter alt slitet også. Gleder meg til å lese mer om oppussingen i 2012! Godt Nyttår

  SvarSlett
 10. Takk for et flott bloggår 2011, det er en fryd å følge dere, både de flotte forandringene dere har gjort i leiligheten og ikke minst den fantastiske skrivestilen! Dere er dyktige! Gleder meg til å følge dere i 2012! Godt nytt år!

  SvarSlett
 11. så gøy å se før og etter bilder!!
  fy søren så fint dere får det,
  jeg blir nesten litt beveget når jeg ser for meg gulvet hvitt altså,
  så fint har dere fått det! Jammen fortjent slik som dere står på..
  GLEDER meg til å følge dere i den nye leiligheten, virkelig!

  SvarSlett
 12. Jeg har ikke ord for følelsen jeg får når jeg ser før og etter, og tenker på alt det arbeidet som ligger bak! Dere er så flinke og jeg er full av beundring! Dere har det så fint og jeg får så lyst til å herme så mye, haha!:)

  Godt nyttår til dere alle tre, jeg leder meg til å se mer:)
  Stor klem:)

  SvarSlett
 13. Så fint det er blitt! Herlig dobbeldør!

  Det har vært en fornøyelse å følge dere i 2011. Gleder meg til mer lekkert interiør, bilder av Ellablomsten, kakeoppskrifter og litterære krumspring i året som kommer!

  SvarSlett