tirsdag 6. desember 2011

Luke 6: Svibelbonanza

Innkjøpshastigheten på blomster er nokså stor i andre. Friske blomster er noe begge guttene setter pris på, og nær sagt hver uke får et godt utvalg fra Mester Grønn bli med hjem. Nå er det sesong for løkblomster av ymse slag, da spesielt amaryllis og svibler. Store mengder av sistnevnte løkblomst pryder nesten hvert et rom hos Keiserne. Det er et godt tegn på at julen nærmer seg.


Utvalget av svibelvaser er langt fra beskjedent. Dekoratøren hadde samlet mang en vase før Himmelgutten kom inn i bildet. Men samlingen hadde definitivt plass til fler. Gjennom tiden som samboere har guttene funnet nye svibelvaser både på Fretex og i Kongens by. I likhet med mye annet er det alltid plass til en ny fin vase. Den regelen er sjelden uten unntak.


Denne uken måtte guttene faktisk lete frem alternative vaser. Rett og slett fordi Dekoratøren slo seg løs på svibelbonanza i blomsterbutikken og dro med langt flere svibler enn de mange svibelvasene kunne romme. Da kommer den noe mindre samlingen av indiske lassibeger godt til nytte. Faktisk ble det børstet støv av ideen om svibler i lassibeger sist lørdag, da guttene var på Steinkjer. Et nydelig lassibeger i messing maste seg med om å få bli med tilbake til storbyen. Ja, som dere vet er guttene svake for slik masing fra fine ting.Stuene begynner virkelig å ta form i skrivende stund. Dekoratøren og Himmelgutten slo seg gjennom lettveggen mellom stuene fra hver sin side i går kveld. Resultatet er fantastisk og nesten litt overveldende. Det tar litt tid å ta inn over seg at man plutselig har en stue på størrelse med hele den gamle keiserleiligheten i fjerde. Ikke bare har guttene nå plass til en stor og fin julegran, det blir nok atpåtil plass til å gå rundt juletreet på julaften. Du store min...Dype vinduskarmer er også en realitet i andre. Vinduskarmer som rommer både store lykter, fat og utallige svibelvaser. Sammen med adventstjernene, som henger i vinduet, skaper det en deilig stemning når snøen laver ned ute. Brått var julen så mye nærmere. Ikke akkurat som julekvelden på kjerringa, men høytiden dukket opp raskere enn tidligere år. Mye har nok sammenheng med at juleforberedelsene vanligvis har startet en måned tidligere enn nå. Det gjør forsåvidt ikke så mye. I løpet av rekordtid vil leiligheten i andre pyntes til jul i alle rom. Flere smakebiter skjuler seg bak andre luker i kalenderen.I mellomtiden står sviblene rundt omkring i leiligheten og minner om at julen faktisk er i gang. Flere av blomstene vil få gleden av å bære søte svibelhatter også, slik at de ikke blomstrer med en gang. Det er Himmelgutten glad for, han er nemlig litt allergisk mot svibler i blomst. Svibelhattene debuterer nærmere helgen i adventskalenderen, sammen med en liten overraskelse. Følg med - det er flere spennende ting i vente!

Ha en fortreffelig aften i snøværet!
Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. 250 læsere. Det er jo fantastisk. Tillykke med det, venner.
    Og sig nu endelig til, hvis jeg skal sende Jer et par pakker Lurpak. Har lige set i TV, at I mangler smør deroppe nordpå, og det er da det mest frygtelige tidspunkt at mangle lige netop smør på. Hvordan skal I kunne bage vanillekranse uden?
    Knus

    SvarSlett