søndag 4. desember 2011

Luke 4: A sight for sore eyes

I dag males det hjemme hos guttene i andre. Det er Himmelgutten som svinger penselen, ferdig mørknet panel må vike for hvitmaling. Dekoratøren, aka Halte-Guri, er plassert med laptop, blader og julebrus i sengen. Doktor Himmelgutt har lagt is på ankelen hans og søster Ella snorker i buret sitt. Heldigvis er det veldig koselig å ligge på stas på gjesterommet, man kan ligge i sengen og se rett ut på balkongen. Der har Himmelgutten rukket å sette opp et lite juletre med lys, jammen ble det bruk for sinktønnene på vinteren også.
I stedet for å holde seg i ro kunne Dekoratøren tenkt seg å sparket i gang julepyntingen i keiserleiligheten. Det er på høy tid, inspirasjonen er på topp og pynten står og venter. Keiserens nye trær har ikke vært med på NIB sine utfordringer på lenge pga all oppussingen, men Jul i vårt hus SKAL de være med på. Basta! Dagens innlegg skulle være bidrag til nevnte utfordring, men i stedet blir det en aldri så liten butikkanmeldelse i stedet. Keiserne har som sagt i gårsdagens luke vært en tur på Mathildes Verden på Steinkjer, og mellom skravling og shopping ble det knipset masse bilder.Guttene har fulgt med butikken på blogg og facebook en god stund, men ikke rotet seg innover før nå. Det er på en måte litt lurt, for her var det mange fristelser. Det er ingen tvil om hvor butikken ligger, det bugner over av kvister, kranser, blomster og kongler allerede på gaten. Dekoratøren så ting han hadde lyst på med en gang, og ble veldig ivrig med å overbevise Himmelgutten om at de trengte akkurat en slik krans og en slik krans også. Himmelgutten var ikke vanskelig å overbevise, han hadde funnet noen favoritter han også.

Butikken var like fristende innendørs, det bugnet i all kroker og hyller her også. Miksen av ting og blomster var optimal, det var nesten så guttene glemte å ta bilder. Hylle på hylle med danske delikatesser, det ble med både sennep og syltetøy hjem. House Doctor, Tine K og Nordal er noen av favorittene til Keiserne, og hos Rune og Ruth var det godbiter å finne. At lille Steinkjer har en butikk som selger puter og ting fra DAY er nesten en grunn alene for at det blir et nytt besøk.
Ruth og Rune er mor og sønn, og har skapt en butikk man ikke finner i Trondhjem. Javisst kan man finne det aller meste av varene der, og det finnes livsstilsbutikker som selger blomster også, men ingen av dem har en like god atmosfære. For på toppen av å ha laget en lekker butikk så er de så trivelige folk! Rune er en kunstner med blomster, og produksjonen var stor mens guttene tasset rundt.I bilen hjem ble det med både en enorm krans som skal være lysekrone-substitutt, en stor stjerne laget av kvister og den finfinfine eucalyptus-kransen på bildet over. Den klarte ikke Dekoratøren å gå fra. Det er noe med fargen og duften som gjør den til en stor favoritt hjemme hos Keiserne. For Himmelgutten lukter den Australia, og bringer fram gamle reiseminner. Den varer lenge også, og når den tørker så er den like fin.Litt julepynt ble med hjem det også, det har en tendens til å ende slik. Steinkjerturen endte med at lille frøken valp i trassalder bidro litt til julepyntsamlingen hun også. Under en siste luftetur på ei plen før bilturen fant Ella kvister, og ikke hvilke som helst kvister. Lerkekvister fant hun, med masse kongler og det hele. Hun fikk ikke leke mer med dem da, men kanskje de blir til en fin krans over buret hennes?

Ha en fredfull andre søndag i advent alle sammen, tenn lys og kos dere!
(Keisernes adventslys ligger nemlig i posen sin ennå...)

Halte-Guri

4 kommentarer:

 1. Oj! Her var det mye lekkert! Skulle gjerne vært en tur innom den butikken, men blir nok litt vel laaaang reisetur..hehe.. God bedring til "halte-guri" og lykke til med maling julepynting :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Heeerlig!!! Tusen takk for ros og skryt og fine bilder!!!
  Fortsatt fin søndagskveld med malekost og god bedring til "halte-guri".
  Ruth

  SvarSlett
 3. Heisan både sengeliggende dekoratør og malende himmelgutt!
  Fantastisk innbydende og spennende butikk, skjønner godt det frister med julepynting for en haltende dekoratør!
  Godt en arbeidsom maler er i sving!
  Når det gjelder de såkalte "nissene" i mitt siste innlegg tror jeg kanskje det heller er Lucia-gutter faktisk. De er gamle og funnet i en bruktbutikk i Gøteborg.
  Lucia-skikken står jo enda sterkere hos Søta bror også.
  Ha en finfin ny uke og god bedring til den sengeliggende.
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Hei!
  Vi har alt på Steinkjer gutter :-)
  Men hvor ble det av kaffen..... Skjønner hvor jeg skal handle julegave da??
  Håper vi treffes 2. juledag. Og blir kjempe kos å treffes igjen!
  Mange store Leneklemmer

  SvarSlett