mandag 5. desember 2011

Luke 5: Andre mandag i advent

Ting tar tid, men noen tradisjoner er viktige å ta vare på. Å tenne nummererte lys for eksempel, og da til en gitt startdato er en av disse. I år var guttene i andre bortreist den første søndagen, derfor var planen å tenne lys første mandag i advent i stedet. Det ble vanskelig, siden Dekoratøren hadde glemt å kjøpe lys. Ikke var det en ledig plass til å sette et brett heller, for den del.


Uken gikk, lysene kom i hus. De ble liggende i posen sin, i påvente av andre søndag i advent. Så tråkket Dekoratøren over og ble dirigert i seng av Himmelgutten. Søndag kveld ble Dekoratøren lei av å ligge og stilte seg opp ved kjøkkenbenken. Med vondfoten på en krakk begynte han å blåse støv av et indisk brett og beordret sin bedre halvdel rundt om etter lys, bånd og pynt.


Himmelgutten følte seg nok litt som askepott der han sprang i skytteltrafikk med kuler og krutt. Det tok ikke mer enn ti minutt, så var adventsbrettet ferdig pyntet. Hva som ble med ble avgjort av hva som lå nærmest, så denne gangen ble de nye bøffelhornene brukt som base. De rustne nøttene fikk være med sammen med LOVE-kulene Keiserne fikk i gave fra Ruth & Rune på Mathildes Verden.Det er ikke mange som kan bli forelsket i metervis, men det kan altså Keiserne. Det stripete bomullsbåndet fikk de med på kjøpet da mannen på KIRK summerte alt de hadde lagt på disken. Her hadde det gjort seg å kunne skrevet at det var en stor pose julegaver som ble med hjem, men det ville vært å lyve. Og det skal man ikke gjøre nå før jul, eller til noen annen tid for den del. Man skal være ærlig, så alt i posen var til guttene selv. Inkludert båndet, som KIRK-mannen så raust ga bort.


På KIRK var det stappe fullt av folk, mer bestemt Damer. Norske Damer. I og for seg ikke noen overraskelse om man tar mengden nordmenn i gatene ellers i betraktning. Norske Damer på interiørshopping er noe helt for seg selv. De er ikke lavmælte, de flytter seg ikke om noen vil forbi og de er i handlemodus, nesten i handletranse. Norske Damer i handletranse kan kjennes igjen på utropet "Lekkert!" (Keisere går inn i handletranse de også, det er ikke det. De vet bare å passe seg når det kommer ei slegge av et kvinnfolk valsende forbi i sin søken etter noe lekkert.)


I likhet med å ikke lyve skal man vel ikke bruke ordet slegge om en Norsk Dame i handletranse. Ikke om noen damer, egentlig. Dekoratøren har lært ordet hjemme, og velger å skylde på opphavet. Ikke ulikt Cecilies Herman, hun med den morsomste bloggen guttene vet om. Shabby, slitt og bare mitt. Herman vet å plukke opp ord fra opphavet han også.

Nå er det plutselig nok tekst til å fylle ut mellom alle bildene, og Dekoratøren tror det er best å gi seg før man terger på seg flere. (Slegger, holdt han på å skrive.)

Ha en fin kveld!
Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. En sann glede å lese en blogg som ikke gir en språknerd angstnevroser på vegne av framtidige generasjoner som kun leser tekst på nett! Morsomt, velskrevet, finurlig -også får vi håpe "slegge" ikke er i slekt med det britiske "slag"..

  SvarSlett
 2. Herlig!:) Har gledet meg til slike bilder fra dere, en sann fryd for øyet! Slike slegger vet jeg alt om, min tro om det er en lærdom som kommer når man jobber i interiørbutikk?;)

  God mandag gutter, snart er det helg igjen:)
  Klæm

  SvarSlett
 3. Kjenner til den transen du beskriver, men for mitt vedkommende heter det loppemarkedtranse. Og da er jeg virkelig på "shopping". ;)
  Klem Madelén

  SvarSlett