torsdag 1. desember 2011

Luke 1: Adventskalenderkrise

Tiden flyr fort når man har mye å gjøre. For Keiserne har tiden gått så fort at det plutselig var første søndag i advent. Ja, nesten som julekvelden på kjerringa å regne. Forberedelsene har denne senhøsten hatt all fokus på de pågående oppussingsprosjekter i andre. Det var dermed en liten krise i heimen da guttene oppdaget, da man omtrent kunne begynne å telle timer til 1. desember, at årets pakkekalender ikke en gang var påbegynt.


Pakkekalenderen er jo tradisjon hos Keiserne. Ikke bare er det hyggelig å starte dagen med en koselig pakke hver morgen, men spenningen som skapes før kalenderen henges opp (siden man lurer veldig på hva den andre har ordnet av gaver i år) er superstas. I fjor for eksempel, fikk gavene henge på den gamle stigen på kjøkkenet i fjerde, og hver dag ble en av gavene byttet ut med en liten stjerne eller annen julepynt. Bare se her!


I år har det vært andre ting enn kalendergaver og innpakning som har preget november. Bortsett fra en etterlengtet getaway til Kongens by, har det gått i panelriving, skraping og flislegging denne måneden. Før guttene visste ordet av det var det advent, og løsningen på manglende pakkekalender fant de i helgen.


Summerbird er en dansk chocolaterie-kjede som lager vidunderlig sjokolade. Sjokoladetapas, kryddermandler og annet snadder har fått bli med guttene hjem tidligere en gang. Da de gikk forbi boden til Summerbird i Torvhallerne, stod en søt sjokoladekalender for to der og ropte på Keiserne. De ble rett og slett nødt til å kjøpe den. Det hadde nok ellers blitt trøbbel i heimen.


Så nå kan guttene glede seg over hver sin deilige bit konfekt hver dag helt frem til julaften. Fyllet er ukjent - noe spenning må man jo bevare nå som pakkekalenderen ikke ble en realitet i år. Sjokoladekalenderen reddet stemningen i andre og sikrer to sukkerglade gutter å opprettholde matchvekten ut året.Sjokoladekalenderen blir derimot ikke den eneste kalenderen i andre denne jula. Her på bloggen lover Keiserne en ny luke hver dag med alt fra oppussing og innredningstips, til bakeoppskrifter og andre juleforberedelser. Kanskje det blir en overraskelse eller to også.

Følg med - kanskje det kommer en presang til deg i løpet av desember...

Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Helskjønn ♥

  Gleder meg til deres julekalender jeg da :))

  Ha en herlig 1. desember kveld

  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Så utrolig søt! :) Her har verken Jon eller jeg ork til pakkekalender;) Det har blitt tradisjon at søstera mi og jeg får flaxkalender av mamma hvert år ( hun vinner alltid, jeg vinner aldri) og det var stas da det dumpet en konvolutt med kalender ned i postkassene i år og:) Det blir så spennende, haha!:) Nyt sjokoladen, hver bit er vel fortjent:)

  Klæm

  SvarSlett
 3. Åhhhh! Den kalenderen hadde passet perfekt til oss to sjokolademumsene her hjemme. Og det beste hadde vært at med mørk sjokolade får vi ha det i fred for ungene.

  Nyt hver en bit!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Vi var også i København i helga, og ser at vi har falt for noen av de samme fristelsene :) Artig å høre at dere fulgte opp kaffe-tipset, håper-håper dere blir fornøyd! Gleder meg til å se mer, fra turen, leiligheten og juleforbredelser på Ila. Riktig god helg!
  Hilsen Marte

  SvarSlett