torsdag 22. desember 2011

Luke 22: Saftige kokosmakroner i en fei

Når siste innspurt av førjulsstria setter fart, er det kjekt å ha noen kjappe løsninger i ermet. Syv slag i kakeboksene er det bare å se langt etter i andre nå. Men noen slag blir det. Brunpinner, krumkaker og berlinekranser er i hus. En annen kake som lages på 1-2-3 er kokosmakroner.


Ingenting er værre enn tørre kokosmakroner. Og det er forsåvidt lett å få til nettopp det. Det var inntil en ny oppskrift ble testet forrige kvelden. Himmelguttens søster tipset guttene om en oppskrift som er så lett at selv far i huset får det til.


DETTE TRENGER MAN:
250 g kokos
200 g sukker
4 eggehviter
mørk sjokolade (valgfritt)


Kokos, sukker og eggehvite blandes i en kjele og varmes opp til kokepunktet på svak varme. Man merker når deigen er seig nok. Ved hjelp av en skje settes små makroner på et stekebrett, som stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Følg med, da makronene lett blir for mørke. Kakene avkjøles på rist mens sjokoladen smeltes i vannbad. Dypp bunnen på makronene i sjokoladen og sett de opp-ned til sjokoladen har stivnet. Og vips har man deilige kokosmakroner klar når besøk plutselig dukker opp med julegaver sent lille julaften.


Det ble alvorlig sen blogging i andre i kveld. Guttene har en mistanke om at det er flere bloggere der ute som ligger på omtrent samme timeplan. Dagen har brått fått flere timer og natten er kort. Skulle nesten tro det var sommer igjen. Sola snudde i går, men de få minuttene mer lys merkes knapt. Det tar seg raskt mot jul, og i skrivende stund er juletreet på vei inn i leiligheten. Keiserne er spent på hva Ella synes om at skogen får plass på stuen de neste ukene. De blir vel venner etterhvert.

Ha en finfin natt og lykke til med siste innspurt mot jul!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Åhhhh så gott....dessa har jag ju helt glömt av- bra att du påminde mig;) Julkram

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, tror jeg skal prøve disse i romjula. Det har blitt for hektisk før jul med baking, men de late dagene etter jul er jo også flotte for litt mel på nesetippen.

  Jeg ønsker både Himmelgutten, Dekoratøren, Ella, Piken Anne, Geita Else, det nye Tetrisloftet, Alma og alle de andre hærlighetene i 4. en skikkelig grom jul!!

  SvarSlett
 3. God jul til Keiserne:)

  Klem fra Bente.

  SvarSlett
 4. Akkurat det jeg trengte for min husmorfeeling. Takk for en genial oppskrift. Prikken over i-er er jo dyppet i sjokkis....mmmm.
  Svingte forresten innom her for å ønske dere alle tre en fotryllende julefeiring :)
  Dere hadde jo verdens flotteste cedertre i fjor, så er spent på pyntingen i år, hint hint ;-)
  GOD JUL!...og takk for kjøkkenkommentar. Dere må komme å gi råd en vakker dag kanskje? ;-)

  SvarSlett