lørdag 7. januar 2012

Global chic 1.0

NIB-utfordringen denne måneden er av et annet kaliber enn det bruker å være. Det er lagt opp til mye mer personlig tolkning enn vanlig, og da blir det virkelig en utfordring. Guttene i andre ble rett og slett ikke helt enige om hva de skulle vise fram, så det ser altså ut som det blir to bidrag denne gangen.


Nå som jula er på vei ut er det på tide med et sceneskifte i sofaen. Svart/hvitt er på vei mot vaskemaskinen, og etter litt diskusjon har det kommet puter i dus petrol, beige og lin fram i lyset. Dekoratøren har prioritert en hel skuffe til putetrekk, med et ble det mye lettere å få oversikt over hva man har. Litt skremmende er det også, for hjelpe seg så mange putetrekk som dukker opp når man flytter og får oversikt...


Global chic er med i interiøret året rundt i keiserleiligheten. Begge guttene er glade i Østen og samlingen med buddhafigurer begynner å bli en gjenganger på bloggen. Figuren over og under kjøpte Dekoratøren i India sist høst. Den blir finere og finere jo mer man ser på den.


Dekoratøren er veldig glad i å henge opp speil i alle rom. Ikke av forfengelighet, det er bare så mye enklere å finne fine speil enn fine bilder. Speilet under er fra Peru. Det er så fint at det har vært framme under hele flytte-oppussings-prosessen. Kontrasten mot teglsteinsveggen er rett og slett fabelaktig.


Dekoratøren måtte opp på loftet etter flere innleggsputer en tur i dag. Ella ble med, hun sier ikke nei til en oppdagelsesferd i ukjent terreng. Loftsboden er uten lys, men ved hjelp av batterilamper fikk Dekoratøren skjelnet innleggsputene fra dyner og puter. Ella var mest opptatt av spindelvev og tørre snusposer på golvet. (Hvem er det som kaster porsjonsnus på golvet inne??)


Dekoratørmams kommer ikke til å tro det hun leser nå, men det er altså manko på innleggsputer str. 50x50cm i den nye keiserleiligheten. Flere rom å legge puter i gir behov for flere puter. Dagens putebilde byr på en indisk prins innkjøpt i Paris, ulltweed fra Slettvoll, fløyel fra Habitat, broderier fra DAY samt den nye stjerneputen i lin fra DAY. Den fikk guttene i julegave fra Himmelguttens kusiner.


For å gjøre det enda litt mer Global chic fikk en tredje globus bli med. Denne skal egentlig henge, men alene blir den litt liten. Derfor ligger den i bokhylla sammen med trykkblokker fra India, en finfin buddha fra Kina, bibelen og en bok om Mette-Marit. Bak står en bok om vakre gulv. Inspirasjon derfra kommer til syne i gangen, en gang.

Det tok litt tid å skrive dagens innlegg, strengt tatt kveldens. Casablanca på TV, prosecco i glasset og sushi på fatet. En deilig kombiasjon med blogging og en kosete Himmelgutt... Nyt helgen!

Dekoratøren

11 kommentarer:

 1. Løøøvly bidrag og herlig tekst:-) lykke til i utfordringen og fortsatt god helg til dere, klem Karlotte

  SvarSlett
 2. Og da ble jeg sittende og dagdrømme meg bort til Asia, Indonesia og øya Lombok jeg besøkte for 15 år siden.

  Nyyydelige bilder og den råe murveggen gjør seg jo som bakgrunn for alle slags bilde-kombinasjoner. Aner jeg et finalisbilde?!

  Lørdagskveld-hilsen fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 3. Kjempefint bidrag! Spennende bilder og inspirerende ikke minst!!
  Elsker mursteinsveggen mot de fine putene!

  Heldig dere er som har opplevd så mye av verden, ikke mye global chic her desverre:/

  God lørsdags kveld:)

  Ovedia

  SvarSlett
 4. Jeg heier såklart.
  Så savner jeg Kremmerhuset når jeg ser disse putene.. På min siste dag, så jeg mailen med nyheter. Snufs.

  Herlig bidrag og bilder, som alltid :)
  Klem
  -Amalie

  SvarSlett
 5. Garantert finalistinnlegg! Hør mine ord!

  SvarSlett
 6. So pretty, love the brick wall;)
  Thank you for sharing.
  Lovely greetings...

  http://pudel-design.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. Dette var virkelig ett flott bidrag...
  Og global chic så det holder ;)
  Det første bildet er fantastisk!
  Masse lykke til gutter ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 8. Jeg lurer på om jeg kan få flytte inn hos dere:-)
  Fy f.......så flott dere har det:-)

  SvarSlett
 9. Det er så masse flott å hvile øynene på hos dere! Et flott bidrag, og jeg gleder meg til å se nr 2 :))
  -synnøve-

  SvarSlett
 10. Råfine bilder! Jeg likte definitivt både bilde nr 1, men også det aller siste bilde var knallbra!! Lykke til i konkuransen gutter! Klem C

  SvarSlett
 11. Hyyyyyyyl! Så fiiiint! Hvis ikke dette kommer på pallen så skjønner jeg ingenting. Jeg likte også bilde nr en veldig godt. Dere er så flinke!:)

  Lykke til i utfordringen, den er jo som laget for dere!

  Klæm:)

  SvarSlett