lørdag 14. januar 2012

Kaffe i en pose

Oppe i andre lever en kaffeentusiast. Ja, han er en tidligere barista og bruker altfor mye penger på kaffe. Det tok lang tid før Dekoratøren godtok at kaffekvernen var like selvfølgelig som vannkokeren. Nå er jo kaffekvernen kanskje ikke den mest lekre kjøkkenmaskinen guttene kan skilte med, det kan Himmelgutten si seg enig i. Men kaffen bør (nesten uten unntak) brygges på nykvernet kaffe. Det er det stor enighet om i andre.


Noen ganger dukker det opp artige varianter kaffe som får kaffenerden til å fryde seg. Under Københavnsturen i november kom Himmelgutten over en morsom variant som muliggjør kaffebrygging hvorsomhelst. Forutsatt tilgang til kokende vann. Posen med kaffe fra Grower's Cup er ganske så praktisk om man f.eks. er på telttur i marka eller på fjelltur i Trollheimen. Liten plass tar den også.


Nå sitter du kanskje og lurer veldig på hva den praktiske tankerekken gjør i andre. Slapp av - guttene hadde hverken teltturer eller strabase fjellferder i tankene da posene med kaffe ble kjøpt. For å være helt ærlig er begge begrepene fremmedord hos Keiserne. Picnic er vel det nærmeste guttene kommer dette. Det er altfor slitsomt å dra med seg kongelig dansk, en haug med puter og kilovis med interiørmagasiner lenger enn til parken.Den etiopiske kaffen i posen ble her forleden testet ut på kjøkkenet hos keiserne. Enklere får man det ikke. Kaffe blir det også, dog kanskje ikke den beste. Nykvernet er altså best. Men det glemmer man forsåvidt fort når man lager kaffe i en pose. Alt du trenger er posen, kokende vann og en kopp å ha kaffen i. Litt merkelig er det jo å helle vann oppi en pose, dra igjen lynlåsen på posen, og vente noen minutter før man river av det ene hjørnet på posen og heller kaffen over i koppen. Er man kaffetørst, så er man det, og da er det en fordel med kaffe på 1-2-3.Kaffeposen blir neppe en fast gjest på helgefrokostene hos gutta. Så dårlig tid har de sjelden til at de må ty til en pose. Kaffekvernen trenger ikke bekymre seg over å ikke bli brukt, og Dekoratøren må nok innfinne seg med at kvernen forblir på kjøkkenbenken ved siden av vannkokeren. Sånn er livet som samboere - noen kompromisser må til innimellom.

Ha en deilig helg!
Himmelgutten

6 kommentarer:

 1. Snedig, det er kaffe i tittelen på bloggen min også i dag.:)) Om en ikke samme utgave og samme setting. Kaffe i pose, den var definitivt ny. Sikkert ikke den beste men sikkert å foretrekke fremfor mye annet rart av kaffe man får servert her og der.
  Fortsatt go hælg!

  SvarSlett
 2. Så gott, det skulle jag vilja testa;) Ha det så fint. Kram Johanna

  SvarSlett
 3. Cool!
  Så fint det siste bildet var!
  God helg:)

  SvarSlett
 4. Deilige kaffebilder, og nå fikk jeg dårlig samvittighet for mine utallige Nespressokopper. Heldigvis har jeg en ekte gammeldags espressokanne og steamer i skapet og som tas fra når jeg har bedre tid og kaffe fra brenneri.

  SvarSlett
 5. Genialt enkelt, ganske enkelt genialt!

  SvarSlett
 6. kaffekvern er ikke det værste kompromiss :)

  SvarSlett