onsdag 18. januar 2012

I en kasse fra...

Ikea? Nei, det var vel en sofa fra det varehuset som spiller hovedrollen i en sang fra Ole Paus på 70-tallet. Dagens innlegg har verken med Ikea eller norske visesangere å gjøre. Det handler om det nyeste tilskuddet på kjøkkenet i andre. I et håp om å gjøre haugen med kokebøker og oppskriftsnotater litt mer overkommelig og mindre rotete, tok Dekoratøren action her forleden og lot en gammel trekasse flytte inn på kjøkkenbenken.


Kassen fant guttene en helt vanlig lørdag i sommer, da de tilfeldigvis tok en tur innom den lille butikken Tines Shabby Chic i Nonnegata i Trondheim. Den var akkurat nok shabby og hadde et tøft industrielt preg, som gjorde at Himmelgutten insisterte på kjøpet. Ikke at guttene trengte enda en kasse eller eske, men der det er hjerterom er det husrom. I gamle dager (hvor gamle dager er uvisst) rommet trekassen norsk blåmuggost som skulle eksporteres til andre steder i verden. Hvor stor eksporten var vites ikke, men osten ble hvert fall ystet på KNE meieriet på Steinkjer.


I dag rommer ikke kassen meieriprodukter og står ei heller kjølig. Et knippe kokebøker og oppskrifter sitter godt oppi kassen, som passer perfekt på enden av arbeidsbenken under kjøkkenvinduet. Kassen løser faktisk midlertidig en stor glippe mellom kjøkkenbenken og teglsteinsveggen inn mot pikerommet. Hurra for det!Dekoratøren er så glad for at bøkene har fått egen plass på kjøkkenet. Han er nemlig allergisk mot Himmelguttens bunker med bøker, blader og papirer. Systematisk rot altså. For de som kjenner guttene godt forundrer seg kanskje over at det er Dekoratøren som har funnet en løsning på samboerens rot, og ikke motsatt. Ja, for det er nemlig slik at rollene stort sett er motsatt. Himmelgutten er den pertentlige, mens Dekoratøren har en mer laidback tilnærming til et mindre ryddig hjem. Men ingen regel uten unntak.


Kassen står fint på keisernes kjøkken. Flere bøker får nok plass i kassen, spesielt siden nye oppskrifter skal testes hver uke heretter. Planene om å forlenge kjøkkenbenken blir nok ikke ordnet med det første, nå som kassen skjuler glippen. Guttene får bare ikke la den stå der så lenge at det aldri blir fikset. Alle vet jo hvordan det lett kan bli, eller hva?

God kveld, folkens!
Himmelgutten

3 kommentarer:

 1. Gamle trekasser har virkelig sjel altså!
  Passer perfekt mot den murveggen. Me likes!

  SvarSlett
 2. Vilken snygg trälåda- snyggt med böckerna i! Kram Johanna

  SvarSlett
 3. Hi hi
  Det som skjules, glemmes.
  Hvertfall her i huset :-)

  Skvatt litt da jeg så hvor dere har kjøpt den.
  SÅ gøy!
  Og den ble jo super til bøkene.
  Stikk gjerne innom oss igjen, på jakt etter andre skatter

  Klem, Tine

  SvarSlett