fredag 13. januar 2012

NUD vs Clas Ohlson

Over kjøkkenbenken har guttene hengt opp to NUD-lamper. Svart ledning, kjøpt lenge før kjøkkenbenken var på plass. Overingeniøren måtte bytte en enkel stikkontakt med en dobbel i taket over benken, guttene skulle ha to lamper. Det ble godt innpå jul før de kom opp, og guttene fulgte alle gode råd om å kjøpe store lyspærer på Clas Ohlson. De hadde ikke så stort utvalg, de hadde bare en type. Klar pære 25 watt, og det er bra det altså. Det er bare det at klare pærer i pannehøyde fort blir veldig skitne og ulekre å se på.


De blir ikke skallet ned, neida, selv Himmelgutten sikter seg inn på avtrekksviften når han først skal gi noe på kjøkkenet en springskalle. De blir fettete av stekeos og støvete. KitchenAiden står under den ene lampa, og alle som har satt en slik maskin på full guffe med mel i tørr form i bollen vet hva som skjer. Poff, så er det et hvitt lag utover benken, i luggen til Dekoratøren og på nevnte lampe. Nå går det jo an å tørke støv av lyspærer også, til og med vaske dem. Dekoratøren slo seg til ro med at slik måtte det være, så lenge guttene skulle ha slike lamper over benken.


Da badevekten sluttet å virke, som den sikkert har gjort hos flere etter juleferien, gikk guttene innom Clas Ohlson igjen. Himmelgutten gikk rett på batterihylla mens Dekoratøren strenet bort til lyspærene. Han ville ha to reservepærer til NUD-lampene, vel vitende om at å ha lyspærer i bakhånda gir mange voksenpoeng. Han fant ikke pærene til å begynne med, men han fant noe som lignet. De hadde lyspærefasong og skulle skrues inn i sokkelen som en vanlig pære, men det var en sånn halogensak inni. Veldig dårlig forklart, men dette kan bli løsningen for alle som vegrer seg for å sette sparepærer i lamper man ser lyspæren.


Dekoratøren fant ikke en helt klar utgave, men skal lete litt rundt på nettet for å finne ut om det lages. Det ble striper i stedet, og striper er nesten alltid fint. Lysstyrken er nå økt fra 25 til 40 watt. Skal si man ser hva man holder på med når man lager mat... Altså blir det uavgjort mellom NUD og Clas, det beste ble en mellomting.

Kos dere med fredagen!

Keiserklem

11 kommentarer:

 1. Kjempekule! :D

  Jeg har noen fine glasskuler hengende i vinduet på kjøkkenet, og ja, støvet legger seg så deilig i fettet.... :/ Det er godt en har JIF-kluter (sånne engangs), da går fettvasken så fort atte.

  Goood helg! :D

  SvarSlett
 2. Nydelige er de i allefall. Har sett på noen sånne til kontoret jeg da, men har enda ikke bestemt meg for hvordan lyskildene skal være på det rommet. Men en skal ikke se bort ifra at det kommer noe fra Clas Ohlson da.
  God helg.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. yo gutta!
  kan jeg kanskje låne et bilde av dere?
  hvis jeg linker?
  klem m

  SvarSlett
 4. Kult!
  Jeg var der selv i dag og kjøpte noen helblanke lyspærer, og så de minst hadde to varianter til. De var sikkert bare utsolgte der dere var.

  Ser ut som dere begynner å komme i orden nå:)

  Ha en finfin helg.

  Veronica

  SvarSlett
 5. Vell, vell. Jeg var på Claes olson på Fredag og kjøpte to sorte tekstil-ledninger med glasspærer og noen små pærer til å ha inni. Men jeg må jo kjøpe ekstra ledning også, så den rekker ned fra taket og ned til stikk-kontakten på gulvet. Jeg skal ha de hengende på hver side av senga, for å bruke de til leselys. Jeg valgte Claes Olson pga av prisen, så får vi se senere om jeg prøver å få tak i annen lyskule. Testing, testing. Jeg syntes kulene deres er mye finere enn mine:DD Grethe

  SvarSlett
 6. Veldig stilige!
  Og morer meg stor over lesningen!:D
  God helg gutta!
  Janni

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg har lest bloggen deres flere ganger,
  og jeg så absolutt latt meg underholde
  av den morsomme måten dere skriver på!
  Og selvfølgelig har jeg blitt inspirert av den herlige stilen deres!
  Nå har jeg lagt meg til som følger
  for jeg må rett og slett bare holde meg oppdatert på innleggene deres!

  Kjempe flotte "pærer" foresten!

  God helg til dere!

  SvarSlett
 8. Jeg skal ha de samme pærene inni hvite store lampeskjermer over spisebordet. Etter det jeg har funnet skal de ha fire ulike glass, den dere har, en med svakere striper, en med et belte med stjerner og en med "snurrer". Jeg håper de kommer med et rent opal glass etterhvert også... Clas Ohlson leverer forresten også stofftrukket lampeledning ;)
  Linnette

  SvarSlett
 9. Når det blir fett og smuss på en liten lyspære, tenk deg da hvordan det blir på en hel kartell-lampe. Tørker hele tiden og blir ALDRI fornøyd! Man må lide for interiørskjønnhetene!

  SvarSlett