søndag 1. januar 2012

Nyttårsmakroner

Riktig god nytt år, kjære lesere! Håper gårsdagens feiring var vellykket og at 2012 starter bra for alle og enhver. I andre ble det feiret med brask og bram sammen med finfint besøk fra Vestlandet. Tjuvsvensken og Strilen kom ens ærend for å tilbringe kvelden sammen med Ella og gutta. Hurra!


På slaget tolv spratt guttene champagnen og skålte mens Ellablomsten betraktet alt fyrverkeriet. Ja, hun virket ganske så nysgjerrig! Det er stas å starte det nye året med gode venner, godt drikke og god stemning. Passende er også noe søtt i staselig form. Pavlova er alltid en slager. I år derimot disket Himmelgutten opp med supersøte franske makroner.Det har blitt testet flere ulike oppskrifter på makroner, og resultatet har stort sett blitt bra. Denne gangen testet Himmelgutten ut oppskriften fra kakebakedronningen Manuela. Bortsett fra den noe kjedelige og tidkrevende prosessen med å skolde, tørke og male mandler, er makroner nokså enkle å få til. Denne oppskriften ble fulgt og marengsen ble delt i tre. Den ene delen ble blandet med et par spiseskjeer nykvernet kaffe (gjerne en kenyansk eller etiopisk fruktig kaffe, som gir mye aroma) og de to andre ble rørt sammen med en knivsodd farge fra Wilton (denne gangen Aqua og Pink). Massene ble sprøytet ut i små topper på størrelse med kronestykker, hver farge/sort fylte hvert sitt brett.Siden det ble stekt makroner i tre ulike farger, laget Himmelgutten også tre ulike fyll. Han tok utgangspunktet i samme oppskrift og tilpasset deretter fargene med en passende smak. 1/2 dl kremfløte ble varmet opp til kokepunktet og 100 gram hakket kokesjokolade (mørk eller hvit) ble rørt inn i fløten til alt hadde smeltet og var godt blandet. Til kaffemakronene ble det laget mørk sjokoladekrem (kun fløte og mørk sjokolade). Undertegnede laget deretter lakrisfyll (fløte, hvit kokesjokolade og 2 ts lakrispulver fra Specialkøbmanden) til de mintfargede makronene og bringebærfyll (fløte, hvit kokesjokolade og 2 ss bringebærmarmelade fra Meyers Deli) til de rosa. Alle fyllene fikk stå og godgjøre seg i kjøleskapet for å få en fastere konsistens.


Makronene ble da fylt med deilig krem og satt i kjøleskapet over natten. Resultatet var tre sorter fantastiske makroner som fikk ben å gå på. Vanskelig var det å ikke spise opp mesteparten før gjestene kom. Men etter å ha opplevd problemer med å få på seg både bukser og skjorter etter julens matorgier så guttene seg nødt til å begrense småspisingen (selv om det hører julen til). Heldigvis holder makronene i mange dager når de oppbevares i en tett boks som står kjølig.Makronbakingen tente lysten i Himmelgutten til å bake mer fremover. Selvom badevekten oppfordrer til det motsatte, trenger man jo ikke droppe baking. Å la vær å stappe i seg alt selv er jo faktisk en god start. Kanskje det er venner, familie og kollegaer som får "lide" fremover. Guttene klarer vel neppe  å la vær å spise kaker og godsaker i 2012, men det er da lov å prøve?


Håper alle har en deilig søndag! I andre tviholder gutta på siste feriedag denne julen med å foreta seg ekstremt lite anstrengende aktiviteter. Sofaen har aldri vært mer behagelig! Og hey - det finnes rester av gårsdagens nyttårsmakroner som smaker like fortreffelig i dag...

Nyt kvelden!
Himmelgutten

11 kommentarer:

 1. Dem så veldig gode ut!

  SvarSlett
 2. Wow det var litt av en bra jobb dere har gjort der....kos dere gjennom januar også...:)
  ha en fin 1 nyttårsdag...

  SvarSlett
 3. stemmer for at godeste Himmelgutten får seg en interiørkafé han kan glede trøndere med makroner;)

  SvarSlett
 4. Herlige makroner.
  Jeg la merke til de nydelige lyslyktene. Slike vil jeg prøve å lage.
  Takk for inspirasjonen!
  Smil fra Dina!

  SvarSlett
 5. Jeg tror det er på sin plass med en stor takk til Keiserne=) Aller først for hyggelig og inspirerende lesing i 2011, og i dag for at dere fikk gubben opp av sofaen. Da han leste om de doble dørene deres, fikk han plutselig ånden over seg etter ei hel uke i sofaen. Dørene våre ble satt inn for lenge siden, og i dag ble de endelig foret ut og fikk listverk=) Hipp hurra! Håper dere får et strålende nytt år=) Vi gleder oss til å følge bloggen deres videre. Vibeke=)

  SvarSlett
 6. er det muulig? laga makroner selv?
  ser veldig imponerende ut!

  :)
  riktig godt nytt år til deg
  beste hilsener fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 7. Härligt inlägg! God fortsättning! Kram Johanna

  SvarSlett
 8. Mmmm de så deilige ut :-) Spent på om jeg klarer å holde meg unna søtsaker i 2012 - tviler på det ;-)

  Sofaen var min bestevenn i hele går også ;-) Og i dag var det hardt og brutalt tilbake til hverdagen igjen.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 9. Hei! Må bare si at stuebildene er intenst bra! Fy søren så fint dere har fått det!!!! Ønsker dere alt godt for 2012 - alltid en fryd å besøke bloggen deres! Stor klem fra Cecilie

  SvarSlett
 10. Wow! De så bare helt fantastiske ut!
  Kanskje Himmelgutten må starte med catering? ;)
  Er jo ingen her i bartebyen som selger skikkelige makroner...

  SvarSlett
 11. Mmmm, disse falt både jeg og døtrene mine for. Har laget et brett som er i ovnen nå, minstetulla ble fort utålmodig, så resten av røra ble til en stor kakebunn som vi skal ha pisket krem, blåbær og jordbær på.. :)

  SvarSlett