søndag 8. januar 2012

Global chic 2.0

Runde to av NIB-utfordringen for guttenes del. Litt mer farger denne gangen, selv om inspirasjonen er fra samme land. Verdenskartet kom ned fra loftet på lørdag, Dekoratøren fikk et innfall da han lette etter flere innleggsputer. Siden han lever etter regelen om at det er feigt å gå to ganger kunne guttenes naboer ha åpnet døren sin og sett følgende: En stk. blomstrete Dekoratør med en IKEA-sekk med innleggsputer på ryggen, to sammenrullede kart størrelse klasserom under den ene armen og en sprellende bulldog med bartene fulle av spindelvev under den andre armen.


Dessverre åpnet ingen døren sin, selv om kartene pekte hver sin vei og dunket inn i gelenderet hele veien fra femte til andre etasje. Himmelgutten tente på ideen og satte i gang med å henge opp kart. Guttene ble enige om VERDEN, temaet var jo tross alt Global chic. Skandinavien hadde liksom ikke samme schwung over seg.


Putene ga stuen et realt fargekick, og det kan tenkes de får bli framme en stund. Fra venstre mot høyre sees en brodert favoritt fra DAY, patchwork-puter laget av gamle sarier og fløyel/kelim/brillebefengt inder. Kelimputene stikker litt, selv gjennom ullgenser, skjorte og den isolasjonen julmaten har lagt igjen rund midjen. Derfor havnet de etter fotograferingen på golvet, og med det fikk Ella en ny favorittplass.


Verdenskartet ble så kult at det skal få henge framme så lenge putene får ligge i sofaen. Dog skal det henges lenger opp, nå er det senket for at bilden ikke skulle bli så høye. Det er så mange "luftekanaler" i muren at det sikkert er et passende hull å stikke spiker inn i lenger oppe på veggen...


Siden sofaen har blitt en av Ellas yndlingsplasser er det godt mulig de fargesterke putene har vunnet denne runden. De tåler en trøkk, og Dekoratøren er lei av å riste små, søte hundehår av hvite puter.


Nordal-staken ved siden av buddhaen har endelig kommet fram i lyset igjen. Den lå i en eske merket "Div." og de eskene trenger man virkelig motivasjon for å hive seg over. Med mindre man leter etter noe helt annet. I dette tilfellet var Dekoratøren på jakt etter en Mac-lader, og da dukket lysestaken opp. Ingen lader, men lykken var stor likevel. I København var Dekoratøren på jakt etter en sennepsgul utgave, men ingen slike var å se. 


Dagens innlegg er skrevet fra sengen, endelig en rolig søndag med te og blader i sengen. Ellablomsten snorker tungt mellem guttene, Himmelgutten varter opp med vørterbrød med smør og brunost. Søndagslykken har kommet til guttene i andre. 


Nyt søndagen!
Dekoratøren

19 kommentarer:

 1. Hipp hurra for verdenskart! Nydelig med alle putene til.

  SvarSlett
 2. Digger putene deres - har så lyst til å sy meg slike selv, og har i lang tid samla på lin og 'silkestoffer' til dette formålet :-))

  Stilig å pynte opp litt med kart :-) Vi har også hengt opp kart på landstedet, men ikke akkurat på stua ;-) http://snertnesneller.blogspot.com/2011/06/utedo-vs-innedo.html

  Ha ei flott kommende uke - klem Siv

  SvarSlett
 3. Jeg er vild med kortet. Vi har også et gammelt skolekort, det fylder det meste af væggen. Jeg elsker kortets farver og jeg står tit og kigger på det. Landegrænser og stednavne har forandret sig siden kortet blev anvendt, men det er alligevel skægt at kigge på det - og drømme sig væk.
  Pøj pøj med udfordringen.
  Knus

  SvarSlett
 4. Herlig, herlig! Ha en strålende søndagskveld.

  SvarSlett
 5. Så stilig bidrag, du er absolutt en av mine favoritter :)

  SvarSlett
 6. Nok et snasent bidrag fra gutta boys! Enda en grunn til å fornye putearkivet når jeg ser hva dere og Ellasnupsa har å fråtse i. Den gule Day blir liksom så ensom, så det spørs om jeg må ut på pute-tokt.Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett
 7. Så snyggt med en världskarta och alla färggranna kuddar! Kram Johanna

  SvarSlett
 8. Kartet og muren er en perfekt match. Skjønner godt at Ella liker å være i en så deilig sofa med masse spennende teksturer på putene :) *♥*

  SvarSlett
 9. Virkelig et herlig bidrag dette også og jeg gleder meg til å se dere igjen senere i utfordringen ;)
  Lykke til!
  Klem May Helen

  SvarSlett
 10. herrrlig rett og slett!
  ha ha ha ha, er ikke så ofte jeg ler høyt på bloggrundene,
  men ella og spindelbart blei dråpen!!
  "pelsbarnet" er også en favoritt!
  nyt kvelden!

  SvarSlett
 11. Fantastisk fargemiks!! Likte det siste bildet så godt jeg:-)
  Karlotte har hatt en utavsæsjæl opplevelse i dag da hun snublet over bilderedigeringsfunksjonen på nye Mac`en sin så nå skal det bli swung på bildekvaliteten i Landhandleriet etterhvert også!!

  Fabelaktig uke ønskes, klem fra Karlotte.

  SvarSlett
 12. Begge innleggene er RÅBRA! Dere tar så bra bilder, og dere skriver så bra!! Jeg synes virkelig det bør vanke finaleplass og pallplass på dere i denne omgang.

  Well done!

  SvarSlett
 13. skal si dere har gått opp i oppgaven! :)

  dette var flott
  samme hva man nå kaller stilen.
  (er ikke glad i labels)

  beste hilsner
  fra
  Åpent hus

  SvarSlett
 14. utrolig fint, et sånn kart hadde vært en drøm av en sengegavl!

  SvarSlett
 15. Lekre global chic bidrag fra dere!*smile*
  ...kan neste lukte palleplassering kanskje?

  ...deilig å drømme seg litt vekk her på bloggen deres...takk for et herlig "pusterom" for kerativitet og smil!

  Flott kveld til alle tre søte!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 16. Nydelige bidrag til utfordringen, uansett plassering ;-) Følger dere jeg!

  SvarSlett
 17. Fantastisk global chic bidrag ,å jeg få si!! Tror dere er i toppsjiktet allerede!!;)

  SvarSlett
 18. Kjempefine bilder! Fant deg via NIB. :) Kommer igjen!

  SvarSlett
 19. Velfortjent plass!!!Hilsen ny "fan";-)

  SvarSlett