mandag 2. januar 2012

Året som gikk

Inspirert av alle bloggekavalkadene har guttene i andre havnet i det nostalgiske hjørnet i kveld. Under pleddet, i hver sin ende av sofaen har de reist litt tilbake i tid og lest seg gjennom egen blogg. Det er bare et år siden de første 2011-innleggene, men på mange måter føles det så lenge siden. Her kommer noen av guttenes egne favoritter!

JANUAR

Januar 2011 ble måneden blått kom inn i interiøret hjemme hos guttene i andre. Den gamle døra ble snudd og satte et blått preg på stuen. Himmelgutten begynte i ny jobb og ble landkrabbe. Guttene fant nye lamper til soverommet og siden har innlegget om de nye lyskildene bragt mang en leser til bloggen.Den gamle Emmastolen fikk selskap av blå/hvite puter og pledd, og Dekoratøren satte ord på hvordan det var å være redd for messedamer på messe.


FEBRUAR

Himmelguttens fastelavnsboller med marsipanfyll trakk horder av lesere til bloggen. Norge hungret rett og slett etter marsipanfyll skjult i gjærbakst. Dette innlegget trekker fortsatt jevnt med folk via vår venn google.Dekoratøren hadde mer messeprat på hjertet i februar, denne gangen var det Riviera Maison som fikk unngjelde. Hjemme hos guttene ble blått erstattet med pasteller, Inder Eddie tok plass i sofaen. Det største for bloggen ellers denne måneden var et lite kjøttstykke. Kalv entrecôte bringer fortsatt et ukentlig et ras med lesere til bloggen, og mange serverte nok dette også på nyttårsaften...


MARS

Våren kom sakte men sikkert til guttene og Trondhjem etter en hard vinter. NIB utfordret til bloggere til å vise kjøkken, guttene meldte seg på med bilder av både kjøkken og tavledøra. Innlegget nådde ikke toppen, men fikk veldig mange nye lesere etter denne utfordringen.

Det ble pyntet litt til påske, selv om guttene reiste bort i påsken denne gangen. Elizabeth Taylor døde og dette innlegget ga keiserne galleriplass i en ekstrautfordring på NIB. Lurer på hvor den kaffekannen ble av i flyttelasset?)


APRIL

Denne måneden ble en laber bloggemåned for guttene, det skortet litt på inspirasjon og tid. En liten kunstpause ble nødvendig.Vinteren hadde ennå ikke sluppet taket da guttene reiste på ferie til Thailand. Reisebrev viste seg å kunne vries mot det interiørbloggerske, og var veldig morsomme å skrive. Da guttene kom hjem var våren kommet, takk og lov.


MAI

NIB-utfordringen for mai var borddekking, og guttene ble med i stereo. Bildet under havnet i galleriet og guttene ble stolte som haner. Et innlegg om Mette Marit ble skrevet i all uskyldighet og vips rydde det på med googlesøk-lesere igjen.På en av yndlingsbutikkene dukket et nytt sausnebb opp. Et i akkurat riktig farge og mønster og til en hyggelig pris. Mai avsluttet med at guttene ble nominert av NIB-jentene i sin kategori for "Årets blogg"-kåring. Hysteriet ville ingen ende ta...


JUNI
En måned med store omveltninger for guttene i fjerde. Den største forandringen kom i form av en liten frøken på fire ben. Miss Ella Fitzgerald, en liten fransk bulldog ble hentet hjem til keiserleiligheten. Vips inneholdt den to menn og en liten dame.Ellablomsten havnet i eget innlegg på NIB til og med. Det er det ikke mange som kan skryte av når de er to måneder. Søt var hun i hvert fall, og matchet interiøret perfekt, da som nå. I slutten av måneden oppstod det utfordringer på hvor man skulle gjøre av det store flybildet. Guttene hadde lyst på en stor hylle der i stedet, men vegret seg for å sette bort flybildet. Hva gjør man så?


JULI

Når man ikke har en vegg å henge favorittbildet på er det ingen annen løsning. Man kjøper seg større plass. Guttene forelsket seg i et vrak av en leilighet, satset på at de likte å pusse opp og slo til. Drømmeleiligheten ble deres og Dekoratøren feiret det hele med å kjøpe tunge ting i regnvær.To søte piker som jobbet for Dekoratøren en gang i ungdommen åpnet dørene til et kult studio. Guttene klarte ikke å stå for lyktene, de måtte bli med hjem.


AUGUST

Denne måneden stod i oppussingens ånd. Guttene rev, skrapte, sparklet, pusset og malte til den store gullmedalje. En deilig balkong inviterte heldigvis til kaffepause innimellom.Den gamle keiserleiligheten ble fotografert, avertert og vist fram. Det var rart å se sin egen leilighet gjennom andres øyne, og heldigvis ble den solgt før klokka to dagen etter visning. Pakking, rydding og bæring er alt gutten husker fra slutten av måneden...


SEPTEMBER

Innimellom all oppussing lurte Dekoratøren seg til å dekorere litt. Gjesterommet ble ryddet for plast, pensler og maskeringstape. Nye globuser kom i hus og guttene bet tennene sammen i håp om å bli ferdig med kjøkkenet innen rimelig tid.På stuen kunne nå sofaen settes inntil den veggen den skulle stå, nye puter ble med hjem. Nye rom med nye vegger krever ny tenkning, guttene fikk hjelp av en gjeng laidback indere. 


OKTOBER

En diskusjon om vinduskarmen på kjøkkenet skulle pusses helt ned eller ikke endte med at guttene måtte spørre leserne om råd. Dekoratøren "vant", og vinduskarmen står nå ferdig med verdens fineste patina i kontrast mot nymalte lister. Takk for hjelpen!Pikerommet begynner å bli beboelig det også, og Dekoratøren blogger et innlegg fra gjesterommet derfra. Plutselig føles det som om man bor i en leilighet en stund... Dekoratøren reiser til Østen med jobben og det blir pause i oppussingen. Rett før han drar frir han til Himmelgutten og får ja!


NOVEMBER

Dekoratøren kommer hjem fra Østen, tungt lastet. Med i lasten er det som skulle være bare to nye kopper og endte som et lite servise for to fra Loveramics. LOVE loveramics.Mot slutten av måneden pakker guttene kofferten sammen og reiser til favorittbyen sin København. De nyter en pause fra bølle-valpen og oppussing, og kommer hjem tungt lastet. Fulle av inspirasjon bestemmer de seg for å sette soveromsoppussing på vent, det holder å male opp spisestuen. Samt fjerne veggen mellom stuene...


DESEMBER

Pikerommet erklæres ferdig, det har blitt oppgradert til frokostrom. Stilen er temmelig bloggersk til å være guttene, men det er herlig å kunne bruke mer farger enn de har gjort hittil. Noen forsiktige juleting får plass, men Dekoratøren begynner å glede seg til å gjøre om allerede når han er ferdig.
Det meste av juleforberedelser blir forsinket, andre mandag i advent blir et nytt uttrykk. Først da kom adventslysene på plass! Ellers senker julefreden seg sakte men sikkert, et tre meter høyt juletre kommer på plass og guttene spiser seg ut av skjorter og bukser.


2011 ble et spennende år, med store omveltninger og utfordringer. Nå er 2012 her, og nå skal nytt soverom planlegges. Takk for at du leser bloggen vår - vi digger deg!

Keiserklem

12 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt bloggår- med så mycket fina bilder!!!
  Kram Johanna

  SvarSlett
 2. Og vi digger dere!!!

  Nyttårshilsen fra Maratonjenta:-)

  SvarSlett
 3. Enig med Maratonjenta, me diggar dåke!!

  Klem, Eli :)

  SvarSlett
 4. Herlig! Kavalkaden deres skiller seg ut fra andre ved at den har snert! Nydelige bilder for øynene og morsom tekst for hodet. Perfekt.
  Men frieri da - dét har jeg ikke fått med meg! GRATULERER til dere begge! :)
  Og Godt Nytt År! :)

  SvarSlett
 5. Hvad var det der skete i oktober? Frieri! Den gik jeg vist glip af. Kæmpestort tillykke til Jer begge, hvor er det fantastisk. Glæder mig da virkelig til at se, hvordan sådan et par skønne unge kejsere fejrer sådan en livsbegivenhed. Det kan da kun blive....ja hvordan mon det bliver?
  Knus og endnu engang tillykke.
  Kate

  SvarSlett
 6. Et innholdsrikt år med andre ord:) Har vært gøy å føge dere i 2011, så blir spennende å se hva 2012 bringer for keiserne og lillemor ;) Ønsker dere med det et riktig godt nyttår!

  SvarSlett
 7. Wow, for et år, og for en blogg! Gler meg til å følge dere i 2012 :-)

  SvarSlett
 8. Herrrrlig! Godt nyttaar til dere begge! Jeg gleder meg til aa lese fortsettelsen :)
  Klem fra München

  SvarSlett
 9. Like herlig året rundt :) Godt nyttår!

  SvarSlett
 10. Wow. Flott oppsummering av året. Tar endelig mot til meg og legger igjen en kommentar. Jeg fant bloggen deres ved en tilfeldighet i vår, og har fulgt den siden. Morsom skrivestil og masse inspirasjon. Ikke fritt for at kjøkkenutstyr har fått svingt seg etter fristende "spiselige" innlegg, og lommeboka får også lufta seg bra innimellom, da man har lett for å la seg inspirere etter et besøk her. Er nok fler som har et aldri så lite shopping-gen... Godt nytt år til dere, jeg gleder meg til å følge dere i 2012.

  SvarSlett
 11. hehe, dere er herlig gutter, til tross for sprengte skjorter og bukser! Takk for at dere morer og inspirerer. Gøy å ha "kjent" dere i ett års tid, og ser fram til fortsettelsen. Godt nytt år!!

  Klem Chilli Charm... Cat

  SvarSlett
 12. Åhhh, eg har gått glipp av frieriet!! Gratulerer så masse <3
  Har hatt tidenes tørkeperiode sjøl, men har storkost meg med bla bloggen deres og ser frem til et nytt år med mykje latter takket være herlige innlegg.
  Godt nyttår gutter :)

  SvarSlett