torsdag 29. mars 2012

La eggene spire

Den siste uken har guttene begynt planleggingen av hvordan balkongen skal være i sommer. Å endelig ha en egen uteplass verdsettes høyt hos guttene. Ja, så mye gledet de seg over balkongen da de flyttet inn i høst at den ble brukt til mang en kaffepause fra oppussingen. Med en deilig varmelampe fra Overingeniøren og Dekoratør-mams'n lot det seg gjøre å sitte der ute selv til langt ut i oktober. En god stund før snøen kom, men likevel.


Det begynner å bli en stund siden balkongen ble prydet av annet enn søppelsekker med rask, gardintrapper og andre ting fra oppussingen. En kjapp opprydding der forrige helg gravde frem lysten til å ta i bruk balkongen så snart som mulig. Med opptil tosifrede varmegrader den siste tiden var det vel ikke noe å tenke på. Guttene er fortsatt ikke helt i boks med planene for uteplassen, men en ting er sikkert - det blir masse blomster der ute.Derfor gikk de til innkjøp av en haug med frø, torvbriketter og potter. I løpet av kort tid hadde de sådd både markjordbær, kornblomster og en rekke urter. Himmelgutten dro også frem gode barndomsminner da han oppdaget posen med karsefrø. Det er skikkelig påske å se karsen vokse hver dag i vindusposten. Eggene i kjøleskapet var raskt på benken og kakket omtrent på midten i håp om å spare mest mulig av eggeskallene. En idé Dekoratøren fikk tidligere på dagen førte til en vanvittig runde i byen på jakt etter brune egg. Det er jammen ikke lett å få tak i, men en tålmodig sjel som ikke gir opp kom i mål før stengetid.Å så karse er i grunnen fantastisk enkelt, og særs barnevennlig. Ellablomsten var dessverre altfor nysgjerrig til å kunne hjelpe til. Frøene var en smule fristende rett og slett. Men med litt bomull i de halve eggeskallene, litt vann og en klype karsefrø oppi er det bare snakk om noen dager før det begynner å spire. Det passer bra for en liten utålmodig valp som er veldig spent på hva som kom til å skje.Ganske så riktig tok det kun et par dager før de første spirene så dagens lys. Og straks de har begynt, øker det i en voldsom hastighet. Allerede i dag var det en jungel med karse i hvert eneste eggeskall, noe som betyr at morgendagens matpakke kanskje får en ekstra piff. Karse er nemlig veldig godt på gulost.Våren stråler i kjøkkenvinduet nå og venter virkelig på at sola skal titte innom. Himmelen må snart være tom, så mye regn som har kommet ned de siste ukene. Når sola kommer blir det garantert kaffe på balkongen. JaJippiViGlærOss!

Ha en super torsdagskveld!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Åååå, kan jeg herme? Dette var koselig:)

  SvarSlett
 2. Skjønn vårstemning i vinduskarmen! Takk for fine bilder, med håp om varme dagar!

  klem,
  e

  SvarSlett
 3. Så gøy! Har nettopp lagd det samme med barna :) vi venter bare på litt kraftigere spiring før fotoshot :)

  Som alltid vakre bilder fra dere :)

  Klem frk Elton

  SvarSlett
 4. en dame på mester grønn sa til meg "får du ikke til karsse får du ikke til noe" så jeg gikk hjem med hjerte fullt av håp om at karsse skulle jeg iallefall dyrke frem som om jeg aldri har gjort annet. MEN så ble det ikke noe, de spiret såvidt tørket inn og ble bare stusslige tynne strå. Så da har jeg konkludert med at jeg ikke får til noe på det området. Gleden er derfor stor når jeg ser at vi får følge deres lille urte hage!

  SvarSlett