tirsdag 13. mars 2012

Skitne skatter

Guttene har vært i Stockholm i helgen, en tur som har gitt både nye inntrykk og opplevelser. Litt rart er det jo å være så "ukjent" i en by som er så nære. Begge gutta er lommekjent og føler seg veldig hjemme i København. Det er derimot ikke tilfellet i den svenske søsteren. Litt dårlig research på forhånd gjorde at de følte seg noe lost den første dagen. Den følelsen forsvant dog fort straks de havnet i bydelen Södermalm.


SoFo kalles også bydelen syd for Gamla Stan, hvor den upolerte og mer ærlige delen av Stockholm befinner seg. Med utgangspunkt i Medborgarplatsen fant gutta raskt Kocksgatan, en spennende gate de hadde fått nyss om. Litt assosiasjoner til Kongens by fikk de jo, der de vandret nedover en gate fylt med bittesmå butikker i alle mulige former. Et galleri, en futurisk frisørsalong og verdens tøffeste herrekonfeksjonsbutikk. En av de beste perlene fantes et godt stykke opp på rekka - en spennende bruktbutikk noe utenom det vanlige. Gutta var frelseren nær da de gikk inn den særs anonyme porten fra gaten.


Dusty Deco er en særdeles kul bruktbutikk fylt med en rekke godsaker i ulike størrelser. Imponerende er det å oppleve en så ekte industriell interiørstil som butikken representerte. Snakk om inspirasjon og trigging av nysgjerrigheten. Mon tro om Designhund hadde likt seg der? Er nok mange som hadde storkost seg i lang tid inne i lokalet. En trivelig herremann (eier) hjelper selvsagt på inntrykket. Hurra for noe nytt og spennende! Når åpner de filial i Trondheim?


Guttene må ha opplevd noe stort der inne, for de klarte ikke å kjøpe med seg noe derfra. Om det var alle inntrykkene som lammet shopping-genene, eller om de var altfor opptatt av å snikfotografere vites ikke. Faktum er i hvert fall at det kun var bildene fra den herlige butikken som fikk bli med hjem. Er keiserne på vei til å legge fra seg den til tider ustoppelige evnen til å shoppe ting og tang til leiligheten? Har samvittigheten slått til? Begge deler er nok lite sannsynlig. Da måtte de nok meldt seg på nærmeste klinikk for øyeblikkelig konsultasjon. Nei, mirakler skjer ikke over natta.


Guttene må nok tilbake til hr. Dusty. At de finner noe kult til leiligheten der er det vel ikke noe tvil om. En unnskyldning for å besøke Stockholm igjen er ei heller å forakte, ikke sant?

Ha en herlig tirsdagskveld!
Himmelgutten

6 kommentarer:

 1. Takk for kjempeflott innlegg, like godt som en hvilken som helst turistguide for ei som aldri har vært i Stockholm, men som drømmer om at det skal skje i nærmeste framtid. Nettopp slike perler som denne butikken er verdt å besøke:)

  SvarSlett
 2. Jeg må nesten le.. vi var vel mer eller mindre samtidig i Køben før jul, og sannelig skal Kiellandsbanden til Stockholm i påska!!!! Tusen takk for butikktips. Jeg regner med vi legger turen innom når vi ankommer tidlig i april, for med barn på lasset må vi velge butikkene med omhu=) Ha en super kveld=) Vibeke

  SvarSlett
 3. For en fantastisk butikk! Skulle gjerne hatt det skapet:)

  Fin kveld videre til dere:)

  SvarSlett
 4. For en gøy butikk, må tydeligvis til Stockholm snart:)) Agnete

  SvarSlett
 5. Såg veldig spennende ut ja! Ble litt sånn på endel butikker i Køben jeg. Gikk bare rundt og gapte og beundret alt, uten klare å tenke på å shoppe. Merkelig innimellom.

  Ha en fin kveld

  Klem
  Lottemora

  SvarSlett