lørdag 24. mars 2012

Ukens ned fra loftet: sittepute

Dagens tema har vært rydding. Rydding av stuer, kjøkken og gjesterommet. Sistnevnte er guttenes midlertidige soverom inntil det egentlige soverommet er ferdig oppusset en gang før sommeren. Foreløpig er hverken verktøyet eller arbeidsklærne utslitt, men begge guttene har lovet hverandre at det skal gjøres en del i påsken. Da venter nemlig bypåske med Ellablomsten, og burde derfor la seg gjøre med litt praktiske gjøremål oppe i andre. Men i dag ble det altså rydding. Noe må man jo finne på når prinsessen vekker paps'ene rett før sju en lørdags morgen...


Guttene var i siget idag og ryddet gjesterommet til det ugjenkjennelige. Det sier kanskje sitt om hvor mye som faktisk var der inne. Nå er mye ryddet bort, en del kastet, og nye vårlige ting har fått komme frem. En av tingene som kom frem i dagslys var Himmelguttens sittepute fra Thailand. Den han kranglet med seg inn som håndbagasje på flyet til Singapore (hvor han bodde et år av studiene), for å oppdage at putene selvsagt var å få kjøpt på det lokale markedet der. Etter lengre tids oppbevaring på loftet har puten nå flyttet inn på gjesterommet, og ligger godt oppå sengen der den titter ut på de enorme vannmengdene som preger Trøndelag om dagen. Fargene i blått og grått sklir rett inn i interiøret hos guttene. Sammen med fugleputen i koksgrå ullfilt lyser de virkelig opp rommet.


Sitteputen har det faktisk blitt rift om etter en lang dag på jobb eller lørdagstur i byen. Ingenting er bedre da enn å synke ned på puten med et knippe magasiner og Dekoratørens nystekte hveteboller. Nam nam! Ella derimot var ikke så fan av at fedrene ligger som to slakt på sengen etter byturen i dag. Hun hadde masse energi og hadde overhodet ikke behov for å slappe av med siste utgave av Sköna Hem. Nei, helgen skal utnyttes til det fulle synes hun. Sove kan man gjøre når man blir gammel. For selv om guttene til tider føler alderen tynger litt, er de fortsatt unge. Men sitteputen skal ingen få ta fra de - den er altfor god til det!

Trivelig helg!
Himmelgutten

3 kommentarer:

 1. Så herlig den puta var! Skjønner godt at det er rift om denne;) Må si det er imponerende hvordan dere står på, og ikke minst får laget så mange fine innlegg. Virker ikke som dere ligger på latsiden akkurat:p Ha en deilig kveld! Klem:)

  SvarSlett
 2. Næh, så fin sittepute, den fortjener en fin plass ja :) Så flink familie som rydder sammen da, mye bedre det enn å ta støyten alene :p Det må noen skippertak til her også iblant, og da settes alle "mann" til klutene! Det er så deilig når det er gjort :-) (Men jeg synes ikke det tar lang tid før kåken er griserotete igjen, kremt). God søndag i ryddige rom! :0)

  SvarSlett
 3. Hehe, ja sove kan man gjøre på gamlehjemmet;)
  Måtte bare innom for å si at nå har jeg funnet nok en favorittoppskrift hos dere! Prøvde meg på nybakte scones nå i formiddag, med stort hell. Så nå seier den opp på lista sammen med hvetebollene. Jeg er glad i å bake, og elsker gjærbakst, noe som betyr at jeg har prøvd et vell av ulike bolleoppskrifter. Men så langt er det ingen som slår den jeg fant her inne; vellykket hver gang!
  God søndag i gråværet;)

  SvarSlett