søndag 4. mars 2012

Når sola skinner i vinduskarmen

Hipp hurra for godvær, søndag og lys i vinduskarmen! Det føles nesten som om man har våknet fra dvale når solen endelig titter frem (litt mer en et forbigående glimt) og skinner inn vinduene på stua i andre. Guttene har ikke ord for hvor mye de liker at kalenderen nå viser årets første vårmåned og at det er lyst både når man går til og fra jobb om dagen. Det gjør mye med humøret og fører til at man kanskje får noe mer ut av kvelden enn å ligge som et slakt på sofaen.


Når sola skinner inn vinduskarmen er det ingen katt som maler hos guttene. Derimot er det en meget fornøyd liten bulldogfrøken som karrer til seg et hvert minutt med sol som treffer gulvet på en av stuene. Det er lenge siden Ella kunne ligge og kose seg i sola på den måten. Faktisk ikke siden de tre flyttet til vestsiden av byen. Prinsessen har dermed fort glemt at snøen forsvant med regnet i uken som gikk der hun ligger og slikker sol en deilig søndags formiddag.


I helgen har keiserne hatt staselig besøk fra storbyen i sør. Himmelgutt-mams'n og Filletanten gjorde endelig alvor av ideen om å komme oppover til guttene en gang i vinter. Snille som de var tok de med seg godværet da de kom fredag, slik at byen kunne vise seg fra sin beste side. Ja, sånn bort i fra kuldegradene. (August er jo i en noe annen liga hva gjelder godt Trøndelagsvær.) Masse god mat, drikke, skravling og sightseeing har fylt helgen, og Ellablomsten har blitt enda mer bortskjemt med oppmerksomhet og kos. Det er klart det blir litt ekstra stas på lillemor når en tilreisende farmor kommer på besøk.


Som dere ser på bildene er det flere som nyter det deilige lyset som har preget helgen. Buddha-figuren i spisestuvinduet ble nok litt forvirret en liten stund, da solen stekte i vinduskarmen. Han drømte seg bort til Østens fuktige luft og sydentemperaturer, skyskrapere og kloakklukt. Tutende biler og heftig pruting fikk herr Buddha til å våkne fra drømmen, og var litt glad for det. Å holde de grønne Nordal-lysestakene med selskap i den romslige vinduskarmen i andre er en helt greit syssel en søndag i mars. Lite mas, bråk og dårlig lukt er det også. Borte bra, men hjemme best - ikke sant?


Vips var nok en uke og helg over, og vi er allerede i gang med årets tredje måned. Tiden står ikke akkurat stille der den flyr avsted. Noen ganger for fort kanskje. Men det er vel en av livets gleder når man blir litt mer voksen. Grip dagen, er det ikke det de sier?

Ha en herlig søndagskveld!
Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder!!!! Kram Johanna

    SvarSlett
  2. Å, så herlig! Jeg ser for meg Ella og skulle av og til ønske at jeg bare kunne legge meg på gulvet og ikke tenke på annet enn varme solstråler;) Jeg nyter hvertfall også dagslyset til og fra jobb og har selv våknet fra sofa-dvalen, hvertfall noen dager;) Kos dere resten av søndagen. Klem:)

    SvarSlett