tirsdag 11. januar 2011

Du får ikke mer pudding, tjukken.

Januar er og blir et antiklimaks etter deilige desember. Ny start meg ensteds, overgangen fra to måneder med ja takk til asketisk måtehold er traumatisk for to sukkerglade gutter. Ikke mer julebrus, ikke mer marsipan og i alle fall ikke mer dessert til kveldsmat.


Det med dessert som kveldsmat er noe Dekoratøren har dratt med seg inn i forholdet. Dét, et ukjent antall telysglass, samt en evig trang til å gå på skattejakt på bruktbutikker. Er Fretex åpen og man går forbi så er det ingen grunn til å ikke se innom. Himmelgutten lar seg som regel overtale, og ikke sjelden kommer man over et kupp.


Sist lørdag insisterte Dekoratøren på å gå innom det lokale utsalget før matbutikken, noe som var lurt siden matposene ble så tunge at bussen ble eneste utvei hjem. Men altså, før rotfrukt-bonanza på Meny gikk turen innom Fretex. Akkurat dette er det utsalget man finner mest skit på, men et og annet gullfunn kan dukke opp. Denne gangen åpenbarte det seg allerede på trappen. En puddingform i aluminium stod sammen med to små metallspann på trappen. Spannene hadde også lyst til å bli med Dekoratøren hjem, men der var bruksområdet så uklart at Himmelgutten la ned veto. (Godt han tar i bruk vetoretten av og til, ellers ville Fretex Lilleby vært en realitet.)


Nå gjenstår bare å finne en puddingoppskrift som er sunn, ha-ha, sånn at man kan få prøvd ut formen. Ellers havner den på loftet og blir glemt, og det kan man jo ikke ha noe av. Jippi-jippi-hurra for pudding i form, og dét kanskje til og med på en hverdag!

Ha en fin kveld!
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Haha : )) Man må da kunne unne seg litt godt i hverdagen? Selv skal jeg lage pikekyss NÅ :D

  Ønsker dere og en finfin kveld : )

  SvarSlett
 2. He he, så bra skrevet. Morsom form, jeg tror ikke jeg har sett noe slikt før. Blir spennende å se ferdig formpudding ;)
  Ha en inspirerende dag og takk for info om skjermbrettet ;)

  SvarSlett
 3. Hohoh, ja hva med gele?
  Det er da ikke så utsundt?

  SvarSlett
 4. Puddingprosjektet blir nok lagt på vent en stund, først skal Himmelgutten overbevises om at sviskegrøt er en god dessert. Og det kan ta litt tid... Kanskje gele kan være løsningen ja, det er jo nesten for helsekost å regne!
  Ha en fin-fin kveld :)

  Dekoratøren

  SvarSlett
 5. Koselig å hilse på!
  Sååå fine bilder hos deg og koselig blogg!
  Den døra kunne godt flyttet inn her hos meg ja!!
  Ønsker deg en deilig helg!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett