mandag 3. januar 2011

Herlige scones

Det nye året er i gang. Nyttårsforsettene er heldigvis ikke så mange, i hvert fall ikke så uoverkommelige. Man skal jo klare å overholde dem gjennom hele året. Et av forsettene er å opprettholde den relativt høye aktiviteten her på bloggen i 2011 også. Vi håper mange lesere kommer til, for vi har mange godsaker på lur.


Igår startet guttene søndagen med te på sengen, mens vinterværet fór forbi vinduet. Ingenting er som en sløv start på dagen. Etter en kjapp runde på de faste bloggene, fant Himmelgutten en fantastisk enkel oppskrift på scones hos Kjøkkentjeneste. En lovnad om at det tok maks 20 minutter fra man satte igang bakingen til ferske scones stod på frokostbordet resulterte i at undertegnede spratt opp av sengen og svingte seg på kjøkkenet.


Ganske så nøyaktig tok det i underkant av 20 minutter før lukten av varm bakst fylte leiligheten. Dekoratøren var forbauset over sin samboers magiske evner - "det kunne da ikke ta SÅ kort tid!" Lukten og synet av herlighetene på bakebrettet lokket han opp av sengen og ut på kjøkkenet. Det var dags for frokost.


Bakverkene smakte meget godt til frokost. Både ost og laks passet bra som pålegg, for ikke å snakke om Himmelguttens hjemmelagde rekesalat. Kombinasjonen var uslåelig. Guttene storkoste seg der ved kjøkkenbordet mens mørket allerede var begynt å senke seg utenfor og Peggy Lee var godt i gang med underholdningen.


Scones er ikke forbeholdt frokostbordet. Ved å tilsette grovere mel, rosiner eller urter i deigen kan man utvide bruksområdene til bakverkene. De passer utmerket til suppe, ettermiddagskaffen eller som godbit under søndagsturen. Fantastisk, eller hva?


Undertegnede oppfordrer alle til å teste oppskriften en vakker søndag. Eller kanskje neste gang man får besøk. Oppskriften finner dere her. Lykke til!

Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Oj, nå blei jeg jo reint sulten! Det så fantastisk ut!
  Klem Elin :)

  SvarSlett
 2. Dette var koselig lesning! Så jo kjempegodt ut (og det vat jeg at de var også...hihi)

  Dessuten var bildene superfine - mye finere enn mine, hmpf. :)

  Hilsen Ina

  SvarSlett
 3. Heisann ;)

  Det så veldig deilig ut. Lekre bilder også..Slik at mann får vann i munnen, rett og slett.
  Kom over bloggen deres for et par dager siden og igjen i dag. Så jeg har sittet å lest og kost meg. Legger dere til hos meg så jeg kan titte innom flere ganger ;)

  Ha en fantastisk fin kveld.

  SvarSlett
 4. Disse skal jeg lage imorgen (og da hadde det vært praktisk om de lå under "mat" forøvrig), og skal late som jeg har high afternoon tea i rønneleiligheten min! Serveres med min nye store oppdagelse; appelsin og ingefær-syltetøy fra St.Dalfour. Hipphipphipp! Lissiiii!

  <3 Julie

  SvarSlett