søndag 30. januar 2011

Man messer ikke med messedamer

Torsdag sneiet Dekoratøren innom Gave & Interiør på Lillestrøm. Kun for inspirasjon og for å se hva som rører seg i markedet. Å gå på messe er noe helt for seg selv, det er så mye å se på! Både av varer, utstillere og ikke minst andre folk som er på messe.


Norske messedamer er i hvert fall noe for seg selv. Dekoratøren fikk aldri memoen med info om hva man skulle ha på seg, men stilte med slips sånn i alle fall. I år skulle man ha på minimum et plagg i strikket mink. Alternativt kunne man ha på seg noe av tibetansk lammeskinn, men da med fare for å gli glatt inn i flere av standene og i verste fall bli solgt som et putetrekk til en liten "Aud Jorid's Gave butikk" og dens like.


Det er altså mange små blomster ute å går på messe, og som sagt i tittelen på innlegget messer man ikke med messedamer. De kommer i flokk og de er damer og de er ikke vant med at det kommer unge menn med slips og menger seg og attpåtil både uttaler seg friskt og høyt om utstilt interiør. Knipser man bilder i tillegg, ja da...


Artig er det da, at en av de første standene man kommer til i den mest spennende hallen er standen til en (ung) mann. Halvor Bakke i egen veldig høye person stod og ønsket velkommen til en titt på kolleksjonen sin. (Dekoratøren følte seg som en dverg ved siden av, han nådde knapt opp til gummistøvlene på mannen.) Det er ikke mange norske som stiller ut, men Halvor Bakke er et gledelig tegn på at også nordmenn kan få til det danskene og svenskene har fått til i årevis. Han har laget en gjennomført maskulin og lekker kolleksjon. Materialene er eksklusive uten å bli prangende og linjene er rene. Lama, som han samarbeider med, er også veldig gjennomført flinke.


Danske House Doctor er en av Dekoratørens favoritter. Denne gangen var standen litt for trang, og da blir den mixen bare House Doctor får til vanskelig å få tak på. Bildet over inspirerte i hvert fall, det spørs om ikke den ene kjøkkendøren skal få tavlemaling eller magnetmaling eller bare et strøk vanlig sort lateks. Gledelig var det at det var mer folk inne på standen denne gangen, det tyder på at det skal bli lettere å finne igjen House Doctor-varer man finner i bladene i norske butikker. Deilig er det dog, å se en leverandør som mikser glass, keramikk, metall, tre, retro og nostalgi med indiske figurer og industrielle elementer med den største selvfølge.


Dekoratørens diplom for fineste stand gikk til Bloomingville. Ingen over, ingen ved siden. De klarer å skape miljø på miljø med fine ting man får lyst på. Fine ting som man ser man skal klare å blande med ting man har fra før. Fine gutter har de ansatt som selgere også, og sammen med masse friske blomster i utstillingene mangler man bare champagneglasset egentlig. Bokstaver er Dekoratøren egentlig litt lei, det er bokstaver over alt for tiden. Likevel var det litt kult når man finner bokstaven sin, en kjempestor k for eh.. deKoratør.


Bildet over er fra en svensk stand som man slett ikke husker navnet på. Hü... noe. De hadde også mye av de samme varene som resten av utstillerne, men hadde brukt plassen sin til å vise fram ting på en annen måte. Litt mer og andre farger enn resten, her fikk man lyst på det ene og det andre. Fine lamper, fine kurver og fine kanelbullar.


Messen i seg selv er ikke så verst. Den er overkommelig stor og de fleste av leverandørene som er på det norske markedet er der. Messesenteret på Lillestrøm derimot, er ikke mye å skryte av. Å arrangere en messe for gave og interiør og samtidig gjøre så lite av trendutstillinger og spiseplasser er en skam. Spiseplassene ligger på en stripe i gangen, utvalget av mat er labert og på toppen av det hele får man maten servert på papptallerken. Servert vil si at man selv plukker det ut av kjøledisk og legger det på nevnte pappskive, før man tapper seg en brus i pappbeger eller ber om en kaffe i pappbeger. Har man kjøpt en salat kommer den i plast, og da får man med en plastgaffel. Er man av det uvørne slaget kan man forsyne seg ubegrenset av Gilde-servietter. GILDE! Går det an!? Pynten på bordet er fra IKEA, en glassflaske med en kunstig gerbera i. Dette er for dårlig, det er bransjens mulighet til å vise seg fram og det burde den fått tilbud om å gjøre i "kafeene" også.


Men altså, man messer ikke med messedamer på messe. I verste fall kan de strikke deg inn i minken sin, og det hadde jo vært et sørgelig endelikt... Dette innlegget er på ingen måte skrevet for å henge ut noen, folk må få gå med hva de vil, det er bare så moro å se hva sesongens uniform er. Så, håper ingen er fornærmet, det var ikke meningen!

Dekoratøren

6 kommentarer:

 1. Hi,hi...artig skrevet...helt enig når det gjelder messedamer, jeg ser det hele for meg...det er store krav til uniformer i denne verden;)) House Doctor er også en av mine favoritter...ha en fin uke dere i 4 etg;) Klemmer fra Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Jøsses, for et herlig sammendrag av årets messe ;)Men jeg må faktisk få si det var lite vester og pels i forhold til høst messa da ;) hihi

  Herlig blogg du/dere har. takk for titten

  SvarSlett
 3. jeg trooooooor vet hvor Jerry Seinfelds puffy shirt ble av..

  SvarSlett
 4. Så artig innslag! For første gang på mange år er jeg ikke på messe. Derfor er det så gøy å få referat og bilder derfra! Vi har humret (mye) av disse damene i flokk som kommer langveisfra med limegrønne skjerf og virkelig har pyntet seg.
  House Doctor er en hit, det er hyggelig! Jeg har lenge vært fan, men for meg har det sett ut som Sia og Miljøgården (håper de har fornyet seg) har kapret massene. Fine bilder har du tatt også:-)
  Takk for runden!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Artig skrevet! Jeg klukker og ler, helt på kornet. Hübsch forresten! ;)..har luktet litt på det til butikken. Enig ang House Doc -my favourite! Har hatt en del av det, og skal ha enda mer i år. De er knallgode! Skal du til Køben på noe messe-greier til uka? Vi er der fra ons-søn ;)

  SvarSlett
 6. He he hærlig lesning. Kan jo ikke annet enn å le.

  Ha en super dag ;)

  SvarSlett