torsdag 28. april 2011

Cake is over!

Det er gøy å skrive reisebrev, men nå er det slutt. Himmelgutten har vært hjemme noen dager og i dag kom Dekoratøren i hus med koffertene sine han også. Det er feigt å gå to ganger er det vanlige mottoet, men i dag måtte man faktisk ta trappene i to runder. Det hjelper ikke at man starter med et kolli håndbagasje når man er innom fire flyplasser på veien hjem. En pose her, enda en her og vips må man dra reservevesken ut av kofferten.
 

Å komme hjem fire dager etter Himmelgutten betyr at det er ryddet og blåst når man kommer inn døren. Det betyr også at man kan vrenge av seg sko og støttestrømper før man går på skattejakt etter overraskelser. All maten man drømmer om mens man er i Kina var kjøpt inn, kjøleskapet bugnet. På spisebordet lå det et kort og i vasen ved siden av stod det peoner. Hvite peoner, og hvite peoner i april skal man ikke kimse av. "Dævven" utbrøt Dekoratøren, som jo var alene. Når man er alene kan man rope ut slike ord, det er en annen regel som er grei å følge. 


Navnet på innlegget er inspirert av en scene fra messekafeen i Kina. Det er ikke så greit med denne engelsken bestandig. Jentene som jobber på kafeene er unge studenter som får øve seg litt i å snakke engelsk mens de serverer kaffe, te og tørre kjeks. Scenen skjedde for noen år siden, men den får Dekoratøren til å humre litt hver gang han tenker på den. Sammen med en kollega prøvde han å bestille noe fra den plastbelagte menyen:

Piken i skaut: Hellowelcome!
Dekoratøren: Hello. One coke, please.
Piken i skaut: What? Coffee?
Dekoratøren: No, coke. One coke.
Piken i skaut: Coca cola or diet coke?
Dekoratøren: Coca cola, please.
Kollega bokstavdamen: I want this one. (Peker på cake på menyen, noe som er modig siden cake er et noe åpent begrep.)
Piken i skaut: No can dooo.
Kollega bokstavdamen: No cake?
Piken i skaut: No.
Kollega bokstavdamen: Cake is finished?
Piken i skaut: No. Cake is over.


Å tilbringe en dag hjemme i en vårlys leilighet er balsam for sjelen. Å dusje til tanken er tom for varmtvann, spise lunsj lenge med en bunke blader og spille den musikken man vil høyt. Kina er et fascinerende annerledesland, men man blir lei av annerledes også. For eksempel er alt på internettet med -blog- i adressen sperret. Derfor er det tid for en skikkelig lese favorittbloggene-runde i dag. Plutselig så kan man på NIB lese at NIB-jentene har vært hjemme hos favorittbloggeren designhund! Wow!


Det blir nok en rolig kveld. Tre nye blader ligger klare og blogglista er full av uleste innlegg. Kanskje slår inspirasjonen til å gjøre noe hjemme ned som et lyn...
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Ser ut som dere har hatt en superfin og hektisk tur :D Gooode greier :)

  kos dere vel hjemme!

  Klem
  Amalie

  SvarSlett
 2. Borte bra, men hjemme best! Har nettopp kommet hjem fra sommerhuset vårt i Hellas og det er utrolig godt med trøndersk vann, stillhet og ro!

  Jeg husker selv da jeg som veldig ung jobbet som servitør på et gresk hotell fullt av kinesere som skulle ha "kåhhi" om morgenen. Tok meg lang tid for å forstå at F er umulig for kinesere å uttale og blir fort H :-)

  Ha en finfin vårkveld! Hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett
 3. velkommen hjem!!!
  ..og designhund fortsatt favorittbloggen?
  er smigret atså
  ...takk og takk<3
  min trønderske onkel Leif er også glad i det 'dævven' ordet
  men det er mer 'dæffen' og 'steeike'
  ha en deilig aften
  klem

  SvarSlett
 4. Velkommen hjem! Og for noen nydelige blomster! Jeg er halvt trønder, og min slekts versjon av D-ordet er "Dææævn" med nesten stum v og mer tydelig n. Kjært barn... :)

  SvarSlett