tirsdag 5. april 2011

Frokost i farten

Riktig når på barneskolen Dekoratøren ble stilt til veggs av Frk. Grusom for ikke å spise frokost er litt vagt. Det som derimot er helt klart, er at den klumpen han da fikk i magen for å være annerledes satt i ganske lenge. Man skal ikke være annerledes når man går på barneskolen, man skal være mest mulig lik resten av klassen og man skal spise frokost. Spiser man ikke frokost blir man slapp, Frk. Grusom snakket av erfaring. Hun hadde sett barn før som ikke spiste frokost før skolen, dem gikk det ikke bra med.


Morgenen var og er ikke Dekoratørens beste tid på døgnet. Det eneste som er verre enn å stå opp på morgenen er å måtte legge seg for at man skal stå opp tidlig neste dag. Det tar sin tid å komme seg i seng, skal bare, og må bare og har litt lyst til å bare ikke legge seg med en gang. Tilsvarende er det et vell av unnskyldninger om morgenen for å bli under dyna bare et minutt til. Himmelguttten kan legge inn søknad om medalje for daglig innsats til Kongen med det samme, det kommer nok til å forbli sånn resten av livet. Dekoratøren må draes ut av sengen og lukt inn i dusjen.


Frk. Grusom nøyde seg ikke med å sette en støkk i den småspiste, hun tok det opp på foreldrekonferanse også. Dette førte til en serie med desperate forsøk på å få poden inn i frokost-spise-mønster. Appelsinbåter, alle tenkelige påleggsorter, knekkebrød, mammas brød, havregrøt, smørgrøt. Ingenting hjalp, ingenting fristet. Dekoratør-mams'n er trofast leser av bloggen: takk for innsatsen mams, diplom skulle du hatt for den altså! Frk. Grusom ville nok ikke vært enig, men det skiter vi i i fjerde etasje.


Dekoratøren gir blaffen i å spise frokost om han ikke har lyst på, og han håper Frk. Grusom ser det og gremmes, hvor enn hun måtte befinne seg. At han slett ikke har tid til å åpne kjøleskapet dersom han skal rekke å komme seg ut av huset i rett tid er noe helt annet... Bildene over er fra en lørdagslunsj, den nye fjøla funker fint som tallerken-brett-brikke og varter her opp med nydelig landbrød fra Franske nytelser. Kraftkar og rabarbrasyltetøy er nydelig sammen med en kopp kvedete, håper det er lørdag snart. Nam!


Ha en fin-fin kveld og husk at du bestemmer selv om du vil ha frokost eller ikke.

Dekoratøren

9 kommentarer:

 1. Jeg spiste ikke mat før langt utpå ettermiddagen i hele grunnskolen. Eder og galle har heller ikke intruffet meg, så lærernes dommedagsprofetier var oppskrytt! Godt vi vet å sette pris på sene frokoster nå. PS! Digg med honning og valnøtter på blåmuggosten. Anbefales :)

  SvarSlett
 2. Er det ikke flott at vi har steder som Franske Nytelser, Godt Brød, Rafnklau og mange flere slike perler her i Trondheim? Håper bare vi er flinke nok til å holde liv i de. De beriker livet Trondheim.

  SvarSlett
 3. Det er jammen ikke lett å være liten altså! Godt å kunne spise når en vil.

  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 4. Hei og god senkveld!
  Huff og huff.... Leit for en lærer og høre om slike type Grusom-lærere...
  Frokost er nok ikke min greie heller, men med den fantastiske fjøla, tekopppen og den fristende skiven hadde det kanskje blitt en råd likevel..
  Du skriver så levende forøvrig, alltid en fryd å lese teksten også!
  Fin kveld til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 5. Hvor er det trist, som voksne kan skade børn - endda i "den gode sags tjeneste". Jeg er selv pædagog, og jeg forsøger hele tiden at være bevidst om den magt voksne har over børn, der er anbragt i deres varetægt. Børnene er fuldstændg prisgivet den voksne. Det må man bare aldrig glemme. Desuden er det jo et faktum, at vi er forskellige, og derfor skal behandles forskelligt.
  Godt du blev voksen og nu selv kan bestemme, hvad du vil spise - og hvornår:-) Det ser virkelig lækkert ud. Hvordan har Dekoratøren den med brunch? Er det bedre?
  God onsdag til Jer alle......

  SvarSlett
 6. idag kom pakken som jeg har ventet på, og lysestaken var jo enda vakrere i virkeligheten..sukk...så glad jeg er nå:):):)
  Dere er virkelig fantastiske som deler ut en så flott premie:):) Blogger om den så snart jeg har tid:)
  Frokost er ikke noe særlig altfor tidlig nei, den bør nytes etter kl 10. Ikke lett å være liten:P

  Klem Lise

  SvarSlett
 7. Godt at høre, at Dekoratøren er kommet sig over Frk. Grusoms regime:-) Må hun græmme sig - hvor end hun er;-)
  Jeg elsker også brunch - særligt med champagne til...fnis..:-) Der er intet så berusende som alkohol før kl. 12..

  SvarSlett
 8. Å legge seg er kjedelig, stå opp enda verre, og frokost er bare stas etter kl.10

  Snart er det helg. Jeg gleder meg!

  SvarSlett
 9. mmm... nå blei jeg sulten her! Blåmugg og noe søtt! yum!

  SvarSlett