torsdag 7. april 2011

Vårt andre hjem

Guttene i fjerde er sjelden på hyttertur. Det hadde nok vært koselig det altså, men sjansen byr seg sjelden. Når man trives best med bylivet er det gjerne andre byer man reiser til når man har en frihelg. På de fleste av guttenes utallige turer til Kongens by har de stort sett bodd på favoritthotellet Axel Hotel Guldsmeden, eller et av søsterhotellene i samme område. Hotellene kan på sett og vis betraktes som keisernes hytte, eller time-share-leilighet om du vil. Ikke så dumt det nemlig.


Til stor begeistring i fjerde etasje ble det i høst en realitet at hverdagsluksus også hadde inntatt Oslo. Carlton Hotel Guldsmeden har hatt åpent et lite halvår nå, selvom hotellet strengt tatt først er ferdig i skrivende stund (nesten hvert fall). Men siden senhøsten ifjor har det vært mulig å sove i de deilige himmelsengene på riktig Guldsmeden-vis. Hipp hurra for det!


Avstanden til hytta har dermed blitt litt kortere. Siden mesteparten av Himmelguttens slekt befinner seg på Østlandet, er guttene titt og stadig i hovedstaden. Kanskje ikke ofte nok, men når de først tar turen dit er Guldsmeden nå et naturlig sted for innlosjering. Forrige helg var intet unntak, da guttene var sørpå for å møte venner og familie.


Straks man kommer inn dørene på hotellet senker pulsen seg noen hakk. I en stressa hverdag er det balsam for sjelen med fantastisk stemning, hyggelig betjening og fyr i peisen. Det balinesisk inspirte interiøret skaper en atmosfære hvor selv den mest stressa mannen får koble fullstendig av. Slik det burde være, med andre ord.


På hotellet i Oslo er interiøret krydret litt med norsk reinskinn. I tillegg har alle rom en stor og flott iMac hengende på veggen, som byr på både internett, radio og tv-kanaler. Litt underholdning må man jo ha. Ikke for det - med en fullpakket helg med lunsjavtaler, kaffedater og vennemiddager var det i grunnen lite tid til å slappe av på hotellet denne gangen. Det gjorde ikke så mye, for en helg fylt med masse koselige ting gir både energi og godt humør.


Guldsmeden i Oslo har omsider fått samme herlige frokosten som i nabolandet i sør. En rekke oster, pølser og annet økologisk snadder gjør selv den lite frokostglade Dekoratøren sulten. Det er rett og slett ikke mulig å forlate frokostbordet før man er stappmett. Denne gangen inviterte guttene to fnisete venninner til søndagsbrunsj, så det ble både latter og skravling langt forbi frokost-tid. Etter et hyggelig hint om at vi kanskje burde bevege oss avsluttet guttene det deilige oppholdet.


Dersom dere ikke har opplevd Guldsmeden enda, er det på høy tid. Bor du i hovedstaden (eller i Kongens by for den saks skyld) anbefaler guttene en søndagsbrunsj på hotellet. Du kommer ikke til å angre! Det blir neppe lenge til guttene bor på hotellet igjen. Man må da sjekke at alt er i orden på hytta, sant?

Ha en super torsdagskveld!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Hei, så sant, denne plassen er også vår favoritt, Axel er et must i København. Jeg var faktisk den første gjest som overnattet på et ikke helt ferdig hotel Carlton Guldsmeden i Oslo høsten 2010. Om du vil se bilder av hvordan det var, så har jeg laget et blogginnlegg om det på min blogg. Bare søk på Hotel Guldsmeden 2010 hos meg så ser du. Siden det var en litt rar og annerledes opplevelse å bo på et hotel som fortsatt var en byggeplass, fikk jeg en gratis helg på Axel i København julen 2010 som plaster på såret...det var fantastisk;) ha en fin helg som kommer.

  SvarSlett
 2. En kan saktens sove mye på hotell for prisen for å ha egen hytte per år :) Hytte med egen vaktmester, vaskehjelp og kokk må da være toppen? Og så slipper man hogge ved, passe på at vannet ikke fryser, evt tømme utedoen og annet forefallende arbeid.

  Moccamamma :)

  SvarSlett
 3. Dette var ikke et dumt sted å dra på hyttetur! :)

  SvarSlett
 4. Såg helt herlig ut dette hyttelivet da :)

  Men hjertet mitt banker også for hytter med lite fasiliteter. Og det blir det i påsken. Men hadde gjerne tatt en ekstra hyttetur hit en gang :)

  God helg : )

  SvarSlett
 5. Dumt at ikke vi bor i Oslo!
  Er i Dubai akkurat nå, ikke dumt det heller!
  Flotte bilder!
  Fin søndag ønskes!

  SvarSlett