torsdag 21. april 2011

Skattejakt i favorittbyen

En vidunderlig uke under palmene i Thailand er for lengst over. Både ettermiddagscocktails og spa virker allerede så fjernt. Det tar nemlig ikke mange dagene i Hong Kong før man har følelsen av å ha vært på reise betraktelig lenger enn man egentlig har. Ikke fordi man går lei og går hjem, men fordi dagene man tilbringer i guttenes favorittby fylles med enormt mye impulser og energi.


Det er faktisk femte gangen guttene er i byen sammen, i tillegg til at begge har vært der uten hverandre tidligere. Man vet derfor hvor man bør gå (evt ikke gå), og hvor man blant annet finner små skatter. Prisene har steget en god del de siste årene, men allikevel er det mulig å gjøre noen reale kupp. Da guttene så og si uten unntak bor i Tsim Tsa Tsui (fastlandet), må man komme seg over vannet for ta seg til de beste stedene for skattejakt.Himmelgutten drømmer seg bort hver gang han tar båten over til Hong Kong Island, og lurer i grunnen på når han skal få bruke Star Ferries til jobb hver morgen. Dekoratøren kan vel ikke annet enn å si seg enig, det er jo tross alt favorittbyen dette. Sett bort ifra harking og den konstante "gå-i-veien-gangen" alle de lokale har. Det tar en stund å stille seg inn på HK-modus, men når man først gjør det glemmer man fort irritasjonsmomentene.


Som i de fleste asiatiske byer, har myndighetene gjort det enkelt å ta seg frem til fots. Superpraktisk er det jo å kunne gå i trafikkfrie gangveier hele veien fra havna og langt oppi de bortgjemte gatene. Godt skiltet er det også. Og skulle man støte på noen trapper på veien - ja, så er det rulletrapper vi snakker om. Fantastisk for slitne shoppingføtter!I en liten parallellgate til Hollywood Road finner man en av de beste gatene for skattejakt. Gaten heter Cat Street på folkemunne, og rommer en rekke boder og butikker med alt fra kjipe kinesiske souvernirer til antikviteter. Guttene vet hvilke butikker det lønner seg å besøke. Overprising er nemlig en sport i gata.


Et buddha-hode eller to får bli med hjem, etter heftig pruting med en av butikkdamene. Det går som regel stille for seg, selvom begge parter er nokså sta. Denne gangen var intet unntak. Et par Østen-skatter skal få flytte inn i fjerde også denne gangen når guttene kommer hjem.


Tiden flyr når man har det moro. Guttene har nok en gang oppdaget nye sider av byen. Byen går liksom aldri tom for nye spennende steder. Hurra! Skattejakt i en by som dette både overrasker og inspirerer, og har gitt guttene masse energi. Det ble ingen jakt etter påskeegg i år, så gutta for heller nøye seg med hvert sitt egg fra Anthon Berg når de setter nesa nordover igjen.

Har du funnet noen skatter i påsken?
Himmelgutten

3 kommentarer:

  1. Så hærlig å bli med på ei lita bilderunde og få litt asiatisk inspirasjon, og heldige er dokke to som får oppleve! Eg fann en skatt i dag: gammalt fint panel da vi begynte å rive sponplater oppi trappa i dag! Første runde med sparkel og pussing er unnagjort på dei,jejeje:)
    Påskeklem frå sunnmøre:)

    SvarSlett
  2. takk for reisebrev:-)))
    alltid gøy å få reise litt fra sofakroken..

    SvarSlett