tirsdag 26. april 2011

Ny inspirasjon fra Østen

Både Dekoratøren og Himmelgutten har en forkjærlighet for Asia. Av rene tilfeldigheter ble det nå slik. Dekoratøren har en jobb som medfører turer til dit flere ganger i året, og Himmelgutten har gjennom utallige reiser samt et studieår i Singapore utviklet sterke bånd til verdensdelen. Dette har satt sitt preg på interiøret i fjerde, og ikke minst påvirker det valg av feriedestinasjon.


En reise til Østen stimulerer de fleste sansene. Det krever mye energi, men man får også vanvittig mye tilbake i form av inspirasjon, idéer og nye opplevelser. Ikke alle steder guttene har vært i Asia kan by på like mye positiv stimuli. Guttene vet imidlertid hvor utbyttet er størst.


Hong Kong er en by som absolutt fyller batteriene med mye positivt. Det er ikke å legge skjul på at det er en by som verdsettes høyt av guttene. Reisefrekvensen hit er nesten i klasse med København. Det er synd byen ikke ligger litt nærmere.


Å hente ny inspirasjon er for guttene en nøkkel til mer energi. Som ivrige bloggere er de også avhengig av å finne slik inspirasjon. Det ville blitt en stusselig blogg uten. Under guttenes nylige opphold i Hong Kong ble det inputs i bøtter og spann. På tross av mange besøk der tidligere, fant de også denne gangen nye spennende steder. Byen slutter aldri å overraske.


Alt fra gateslaktere, postkasser og salgsboder, til caféer, kollektivtransport og arkitektur legges på minnet. Når sant skal sies, så knipses det ofte utallige bilder på slike turer. Dette vil hjelpe på hukommelsen når guttene er hjemme igjen. De mest spennende stedene noteres i en egen bok, hvor guttenes favoritter fra alle verdenshjørner samles. Man må jo ta vare på steder og opplevelser som gir mye inspirasjon og energi.


Våren er nå definitivt på plass i guttenes hjemby. Det innebærer forsåvidt mye inspirasjon i seg selv, og øker lysten til å gjøre litt interiørmessige endringer oppe i fjerde. Ting bæres opp på loftet (les: skattekammeret), og andre ting blir med ned igjen. Nyinnkjøpte skatter fra Østen blir en naturlig del av vårskiftet i leiligheten. Guttene er fulle av idéer og tanker om hvordan det skal bli.


En hektisk vår og forsommer ligger foran guttene. Da er det ekstra viktig å ha fulle batterier når man skal ta fatt på nye utfordringer. Det er de definitivt nå. Bare en titt på bildene i dette innlegget gir hvert fall undertegnede et lite rush av gode følelser. Noen og enhver bør være flink til å finne sine viktigste inspirasjonskilder. Og ikke minst benytte seg av de. I fare for å gjenta seg selv: Uten inspirasjon og energi kan livet fort bli grått og kjedelig.

Hvor finner du inspirasjon?

Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. Her,- finner jeg masser av inspirasjon!!Takk!!

    SvarSlett
  2. Må si meg ening med Anniken over her! Jeg finner masse inspirasjon her, og hos andre bloggere. Er ingen stor reiser av meg, så inspereres mest av ting og personer rundt meg. :) Bloggerne jeg for tiden setter størst pris på er Anine med bloggen www.villavonkrogh.com og Kaspara med bloggen kasparasregnbue.blogspot.com. :)

    SvarSlett