søndag 19. desember 2010

Cognac ved midnatt

Året er 1995, det er jul og den fineste kombinasjonen i verden er blått og gull. Koboltblå chintz dekker bordet og gullstjerner strøs oppå, gullengler henger både her og der og perlelenkene tar fullstendig kontroll over treet. Sløyfer knytes på både vinstativ og lysestaker. Sløyfebåndet har praktisk ståltråd i kantene så man kan oppnå optimal rynkeeffekt. Båndet er gjerne blått det også, med gullstjerner eller gullengler på. Den røde julestjernen blir bytta ut med en hvit en (gjerne en med glitter) for å ikke ødelegge den blå/gullfargede symfonien. Man kan da aldri bli lei dette? Det tar tre-fire år, så funker ikke blått mer og det skal aldri bli blå jul mer. Dekoratøren er sikker i sin sak.


September 2010, Dekoratøren kommer hjem med fem blå kuler etter et impulskjøp. Fullstendig uten plan for hva de skal brukes til. Fargen er midnattsblå, dyp og veldig fin sammen med svart. Siden ingen svarte kuler er tilgjengelig blir de blå liggende i en kurv sammen med de cognac-brune kulene. De hadde ingen venner de heller, men sammen med de blå ble de riktig fine.

Det er kanskje ikke vanlig å lage jul på soverommet, men siden leiligheten er akkurat passe stor står døra til soverommet oppe ganske ofte. Dekoratøren får sjelden dekorert så mye i butikk lenger, så toppen på den ene kommoden blir som en lite podie med skiftende utstilling. Da unngår man at den blir fylt med rot også, siden åpne flater har en magnetisk tiltrekkingskraft på ting man ikke orker å sette på plass/vet hvor skal være.


Kulene har tatt plass i restene av fjorårets og årets lerkegreinsanking. Den store glasslykta er fra Skjalm og får aldri sjansen til å ha lys i seg. Figuren er fra Hong Kong. Det velfriserte hodet i speilet er Dekoratøren og i vertikal linje nedover ses såvidt det nye kameraet guttene har gitt til hverandre i julgave. Nissen kom tidlig i år.


Guttene praktiserer ikke full rundvask til jul, sånt tull har lite for seg. Denne figuren derimot fikk en solid runde med børste og Durance, og dufter nå av mint og verbena. Hvem figuren forestiller er uklart, og Dekoratøren gir en uforbeholden unnskyldning i tilfelle runden med såpe og vann ikke passer seg. Dagen tilbringes i sofaen, begge guttene er syk og svak og dårlig bak og har satt juleforberedelser på vent. Kanskje det kan lønne seg med en cognac ved midnatt?

Dekoratøren

4 kommentarer:

  1. Koselig hos dere rundt midnatt ser jeg!!

    SvarSlett
  2. Dere virker så gode:) Og som sagt før- helt nydelig stil! Det er tydelig at dere kan deres fag!

    SvarSlett
  3. Takk søte du, for alle gode ord og trivelige kommentarer!

    SvarSlett