tirsdag 7. desember 2010

Jul i vårt hus

Dag for dag blir det mer og mer jul hjemme hos Himmelgutten og Dekoratøren. De ser over rotet og fokuserer på det som er ferdig. Så får man heller snuble i tomme potteskjulere og klesvask mens man knyter silkebånd og drikker gløgg. Juletreet står klart i portrommet, det skal snart akklimatiseres på loftet før det kommer på plass i stuen. Kulene ligger foreløpig i baljer og på store fat, årets jul blir holdt i hvitt, sølv, lin og masse natur. Det er greiner og kongler i de fleste rom og det lukter nesten skog til tider.


I vinduet på stua har pansergreina Dekoratøren dro hjem i høst endelig kommet opp. Dette er den minste av to, den andre er mer et tre enn ei grein og står i hjørnet ved siden av. Store kuler i fattigmannssølv, indiske speilstjerner og nydelige kremmerhus i brun ull med pelskant er hengt opp i greina. Endelig fikk Dekoratøren bruk for det lekre brune båndet med sølvtråd, det har ligget i båndskuffa siden i fjor.


Man skal huske på de gamle i julen, og den gamle døren har fått lys i en papirpose. Disse ble kjøpt på Merci i Paris, men de er å få kjøpt i Norge også. Rålekre er de, men får ikke lyse lenge før brannangsten kommer og lyset blåses ut. Kanskje med et telysglass i?


Litt sikrere er det på golvet i alle fall, foran den indiske baljen med kuler og krutt. Til og med golvet ser nyvasket ut, så vi kan her og nu slå fast at et bilde kan lyve.


Kulene som ikke fikk plass på greina i vinduet skal få være i baljen sin hele julen. Disse er for store til treet og gjør seg best i vindu eller på fat. Rudolf maser om å komme opp på veggen, men det spørs om han blir liggende i baljen han også. Den lille kulen med skinnreim fikk guttene i gave til jul i fjor, den ble raskt en favoritt!


En sylfide av en engel har funnet veien til vinduet. Denne er opprinnelig fra Filippinene og har sammen med to like søstre fulgt Dekoratøren i ti år. Samme mann kunne på søndag jublende pakke ut en ny svibelvase, maken til den røkgrå favoritten fra Holmegaard i kalendergave fra helten sin. Himmelgutten kjenner gutten sin godt. Sammen med et elggevir og telysholdere i ben og glass begynner julen hjemme hos guttene å ta form. Hver kveld nytes, ventetiden er en deilig tid!

Dette er guttenes bidrag til NIB's utfordring.
Dekoratøren

6 kommentarer:

 1. digger navnet på bloggen din!
  så fint du har pyntet :)

  SvarSlett
 2. Fine bilder og julekuler :) Fin blogg og! Gleder meg til å følge deg vidare :) Hilsen Grete

  SvarSlett
 3. Hei!
  Takk for kommentar -nyyydelig jul hos deg og!
  Du den hjorten er faktisk av gips og har kjøpt den på et marked i Bulgaria for ca. 6 år siden:-)
  Klem fra Tone

  SvarSlett
 4. Helt nydelig det 1. bildet ditt. Lerkegreiner og kuler er bare vakkert.
  Lykke til i konkurransen.
  Vh Connie

  SvarSlett
 5. Fiin blogg som jeg gleder meg til å følge videre!

  Tonje

  SvarSlett