søndag 5. desember 2010

Søndagsfrokost i skumringen

Lørdag endte guttene opp ved kjøkkenbordet med en flaske champagne og julekortverksted. Igjen. Dymotangen gikk varm, Dekoratøren måtte sette i ny taperull to ganger. I og for seg går det meste lettere med bobler i glasset, men staving av lange ord på dymotang viste seg å kreve mer konsentrasjon enn hva som lot seg hente ut etter midnatt. At søndagsfrokosten kom til å bli sen lå i luften da lysene ble blåst ut halv tre...


Før frokost måtte det fikses litt på kjøkkenet, det var på tide å få julen inn her også. Frokost er egentlig å skryte, det var mer en sen brunsj. Duk på bordet, et raskt putetrekkskift og litt nytt i vinduskarmen. Det ble mye lin denne gangen, det må nok inn en og annen kontrast. Det får bli til uka.


Himmelgutten fikk maten på bordet mens Dekoratøren flyttet rundt på telysholdere og engler, en grei arbeidsfordeling synes Dekoratøren. Oddetallsdag var det også, og dermed pakke på dekoratørfatet. Jippi! Norgesglasset farmor Aase Johanne la ned plommer på en gang i tiden fikk nytt kubbelys. De perfekt gråbrune konglene ble lagt på et litt mindre glass. Telyholderen er fra Notre Dame i CPH og dessverre finnes det bare en i huset. Den gangen den ble kjøpt var det noen som satte ned foten, det var da nok i telysholdere i huset? Det nevnes ikke navn...Andre søndag i advent, lys nummer to er tent og etter at rester fra lørdagens cous-cous har blitt både fornuftig og god middag skal de første pakkene pakkes inn. Aiai!


Dekoratøren

7 kommentarer:

 1. Koselige bilder:)
  Ha en flott førjulstid.
  Klem Alfa

  SvarSlett
 2. Åååå, så fint det høres ut som dere to har det sammen. Herlig!!

  SvarSlett
 3. Hvis dere liker så godt Sarah McLachlans julecd, burde dere gå til innkjøp av Silje Nergård sin nyeste. Fløyel i øret!

  SvarSlett
 4. Hehe.. den er med i rotasjonen den også. Vi er bare ikke så fan av Silje på norsk. Det er som å se henne danse på scenen, man står og roper inni seg "STÅ I RO DAME! Ta tak i mikrofonstativet og hold deg fast!"

  SvarSlett
 5. Bobler er alltid riktig :-)

  Veldig mye fint å se på i denne bloggen- og teksten er riktig så fornøyelig den også. ;-) Takk for at jeg fikk titte innom dere!

  SvarSlett
 6. Bobler er løsningen på mye, rett og slett. :)

  Takk skal du ha, du er hjertelig velkommen innom når det måtte være!

  SvarSlett