fredag 31. desember 2010

Godt nytt år!

2010 er på hell, guttene i fjerde er klare for å feire et fint år og ønske 2011 velkommen. Dekoratøren har hatt en rolig start på dagen med bordekking og steking av bunn til pavlova, før frokost og dusj. I kveld kommer det besøk fra Bergen - Tjuvsvensken og Bergenseren hans er klare for skåling og tre retter.


Dekoratøren koser seg når han skal dekke bord, det er jo så mye fint man kan sette på! Det har en tendens til å bli fullt, så som regel må det sendes en bolle og et fat med mat kontinuerlig siden det ikke er plass mellom tallerkener, glass og pynt. I kveld skal det går bra, en krakk står skjult under duken og kan brukes som kriseavlastning om det kniper med plass. Man vil jo ikke at Bergenseren skal legge albuen i rosenkålen heller.


Etter å ha lest hva Emmeline måtte gjennomgå for å ha byttet om på kniv og gaffel har Dekoratøren holdt tunga bent i munnen og alt skal ligge korrekt nå. De største middagstallerknene er grunnen til at oppvaskmaskinen er fratatt bestikkskuffen, de er rett og slett for store og straffen for det er å starte det nye året som dekketallerkener.


De mønstrede er Fretex-funn og passer til alt, også nyttårsaften. De små på toppen er lett oppskrapede Casagentfat og skal romme forretten. Serviettringene er nye for anledningen. Servietten er gammel og har vært på fest før, nå pyntet opp med en frisk eucalyptuskvist. Typisk nok mangler det et glass på kuverten på bildet over. Himmelgutten måtte ha rødvin kvelden før så det stod i oppvaskmaskinen da bildet ble tatt.


Sangfuglen har snudd baken til selskapet, den kommer nok uansett til å bli overdøvd i kveld. Bark og kongler er ellers pynt på bordet, Dekoratøren klarer ikke å slippe naturtemaet i kveld heller.


Både vertskap og gjester skal sitte godt. Stolene har fått låne puter fra stuesofaen og ser veldig flotte ut med fløyel, jaquard og reinsskinn. Gjestene skal få sette stumpen i sofaen med et vell av puter, alt er klart for en lang kveld ved bordet.


Godt nytt år alle sammen!
Dekoratøren

3 kommentarer:

 1. Lekkert! Borddekking er visst noe jeg må øve meg litt på ser jeg:)

  SvarSlett
 2. Hei
  Jeg fant bloggen din via Nib ;-)
  Fint bord ;-)
  Veldig morsomt navn på bloggen din forresten ;-D
  Godt nyttår :-)
  Klem Hilde

  SvarSlett