søndag 26. desember 2010

Duk på bordet

Julaften og første juledag har passert. Guttene har spist seg gode og mette, gavene er pakket ut og julegodtskålene får kjørt seg. I dag går turen til Minibudeia og familien hennes, det er mamma-budeia sin bursdag og det blir mer kake og gaver. Settekassen skal overleveres i dag, forhåpentligvis faller den i smak.


Et av målene denne julen er å holde spisebordet ryddig, sånn at det enkelt kan gjenkjennes som nettopp et spisebord til en hver tid. Dekoratøren har pyntet et gammelt brett med smått og stort og er riktig så fornøyd med miksen. Brettet er deilig rustikt og et funn fra en nå nedlagt antikk/bruktbutikk.

Den minste fattigmannssølvskålen er arvet, den kommer fra dekoratørmorfarens side. Søt er den, og brukes kun til pynt. Dekoratøren brukte å skrike seg til å få seigmenn i denne skålen som barn, det er et under at den overlevde...


Den litt større dukket opp på Fretex. Den har fått små indiske kuler i seg, kuler som er alt for tunge til å henge på treet og derfor ender i en skål hvert år. Lerkekonglene har sneket seg inn her også, de er liksom med på det meste. Lerkekongler er greie sånn, de sier sjelden nei og stiller seg i et hjørne.


Denne fuglen dukket opp i samme butikk som brettet. Dekoratøren veltet to gamle damer på sin vei bort til disken den lå på. Litt svinn må man regne med. Nå voktes den med falkeblikk og pakkes nennsomt ned hvert år.

Bjørkestakene er allerede årets store favoritt. De er lette å plassere og tilfører akkurat passe med natur. Fint lys blir det i dem også!

Fortsatt god jul alle sammen!
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar