tirsdag 14. desember 2010

Lykken er mintgrønn

Julen nærmer seg, og Himmelgutten og Dekoratøren begynner å få kontroll på kaoset. Det er rot kun på plasser man ikke ser så lett, det være seg i et hjørne bak ei dør eller i en krok med lite belysning. I grunnen er er det egentlig helt greit at det er litt lite belysning i de fleste rom. Lamper er vanskelig å finne, altså lamper man både har lyst på, nok kronasjer til å kjøpe og som passer inn sammen med det man har fra før. Vi går da heldigvis lysere tider i møte, snart er det vår. Men før det er det altså jul, for ikke å rote seg helt bort fra temaet.


På salongbordet har det vært et sceneskifte. Det aller største brettet er erstattet med det nest største, og flere ting har fått kom ned fra loftet. (Det bæres ting opp på dette loftet også altså, ellers hadde man ikke sett golvet i leiligheten.) Den store lysestaken er en ny favoritt fra NORDAL. Det finnes et vell av varianter av disse stakene, og det skal holde hardt at utvalget ikke blir bredere hjemme hos guttene etter hvert. Kulene og telysglasset er fra Notre Dame.


Det lille buddhahodet kjøpte Dekoratøren på gaten under sin første Kina-tur. Hvor prutegenene kommer fra er usikkert, men selgeren freste da han la hodet og en liten metallflaske i posen. Prisen var antakelig i Dekoratørens favør. 


Lassibegersamlingen teller foreløpig bare to, men guttene håper det blir flere etter hvert. Lysestakene fant Dekoratøren først på en liten butikk på Stjørdal, så fant han dem nylig igjen på bilder fra julen 2008 og sannelig fant han dem etter grundig leting på loftet...


I sofaen ser det ut til at putene får ligge. Den petrolfargede til venstre er den store favoritten, den er håndbrodert i India og hele grunnlaget til fargevalget.


Folk som ser enten sofaen eller et bilde av den kan deles inn i to kategorier. De som sier: "høhøhø, er det plass til dere oppi blant alle putene?" og de som ikke sier noe men blir blank i øynene og stuper oppi og finner sin favoritt. (Uavhengig av om stupet foregår i tankene eller settes ut i praksis.)


Reinsskinnet ble kjøpt på Røros sist helg og ligger foreløpig på golvet. Nydelig er det og skal nok få en søster eller bror ganske snart. Bordet er et gammelt Bohus-bord som ble ti ganger finere på hvitt gulv enn på skrekkelig kirsebærsk laminat. Hu-hei som tiden flyr, nå skal det skrives julekort!

Ha en festlig aften!
Dekoratøren

3 kommentarer:

  1. Å herremin så utrolig lekkert!!!! Dere kan det! Og teffer meg virkelig rett i interiørhjertet!!! Takk!!♥

    SvarSlett
  2. Så fiiiiiint!! De superherlige fargene! Flinkiser :D

    SvarSlett