fredag 24. desember 2010

Julefred og nypyntet tre

Ja, da var vi snart der. De siste gjøremål er i ferd med å fullføres og julefreden sniker seg på i fjerde etasje. Guttene er snart i mål med alt som skal gjøres. Den første julen hjemme i egen leilighet er i ferd med å bli en realitet. Husets to sorter hjemmelagede sild og tilhørende akevitt er nettopp fortært. Grevinnen og hovmesteren har for lengst gått og lagt seg. Kvelden er dog enda ung hos guttene.


Etter flere år med grein som julegran har guttene i år anskaffet et cedertre. En omfattende karantenetid og gradvis tilvenning til varmere innetemperaturer er forbi, og endelig har det fått komme inn på stua. I en passe stor sinktønne passer treet perfekt sammen med den gamle døra guttene fant tidligere i år.


DAY er nærmest som religion å regnes oppe i fjerde. For to år siden, guttenes første jul som kjærester, ble både Dekoratøren og Himmelgutten fortapt i en serie julekuler fra det danske motehuset. De petrolfargede kulene ble varsomt fraktet hjem etter førjulstur i København og har prydet leiligheten tre høytider på rad. Kulene var noe av det første som skulle bli med når guttene begynte å lage sine egne juletradisjoner, og har nærmest blitt et symbol på nettopp dette. Forrige desember fant Dekoratøren en ny serie julekuler i metall fra samme sted, som passer meget godt sammen med de første.


På selveste julekvelden har det blitt bestemt at levende lys skal få brenne på juletreet. Guttene er meget spent! Det er jo en viss risiko forbundet med gammel lyssetting, så lysene blir nok først tent etter at julemiddagen er spist, cognacen er i glassene og pakkene skal åpnes.


Det er ingen jul uten julestrømper. Himmelgutt-mams'n har enda ikke sluttet å ordne innhold til sønnens strømpe. Til stor glede for både sønn og svigersønn er i år intet unntak. Det var faktisk så mange smågaver, godterier og julehefter at en liten kurv må bistå. Julestrømpene, fra Bloomingville, henger nå stappfulle av godsaker på døren til soverommet. Med Askepott på skjermen i tillegg, skal det nok mye til at guttene sover bort formiddagen imorgen.


Julefreden har dermed senket seg i leiligheten. Deilig stemning og julelukt fyller ethvert rom. Guttene er spente. Montro om nissen banker på imorgen?

God natt, og en riktig god jul!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg:-) Er innom og beundrer det fine treet deres, er nydelig julestemning i fjerde ser det ut til! Vil ønske dere ei riktig god jul!

  SvarSlett
 2. Næmmen så fin sinktønne :) perfektomondo til juletre!
  God Jul til deg og dine også!

  SvarSlett
 3. En riktig God Jul til dere og!
  Nydelige DAY kuler og tre!..liker døren også!!!
  Juleklem fra Tone

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fine ord!
  Håper dere alle nyter en fredfull jul.
  Juleklemmer fra oss

  SvarSlett