søndag 12. desember 2010

Hvit jul på Alma-bordet

I kveld skal Dekoratøren feire bursdagen sin med familien. Tanter og onkler og besteforeldre skal stavre seg opp fire etasjer og plasseres rundt spisebordet for kveldsmat og kake. Hjemmelaget gravlaks, sennepssaus og sild står på menyen, sammen med masse annet godt. Utrolig nok er guttene i rute med å rydde heimen. Det blir til og med tid til å lage litt jul på Alma-bordet.


Denne gangen har en vase og en skål i hvitt glass fått kommet ned fra loftet. Stjernen oppi skålen er av gammel årgang og opprinnelig fra SIA. Den er en av to i et par, og begge begynner å merke årene som har gått. Det ryr kongler og glitter, og Dekoratøren forsøker å bøte med lim og vikletråd. Pen er den i alle fall, og sammen med en samling favorittkuler blir det akkurat passe julete.


Kulene er fra Illums Bolighus i København. De fleste ble kjøpt i fjor, i juleavdelingen på Kastrup. I september i år var juleavdelingen åpen igjen. I følge Himmelgutten slapp Dekoratøren alt han hadde i hendene, lot kofferter og poser få hvile på Himmelgutten, fant seg en kurv og begynte å plukke. Det finnes bilder, så det er ikke noen vits i å protestere. Som en soppsanker som kommer over et urørt kantarellbelte går Dekoratøren rundt som i transe. At piken bak disken ikke kunne pakke inn førte nesten til at guttene mistet flyet hjem, men det gikk altså bra. En ivrig Dekoratør klarte ikke la vær å legge seg opp i emballeringen og fikk et surt svar om at det var ikke nødvendig å hjelpe til. Fingrene av silkepapiret!


Lotusen og trykkblokken fra nå nedlagte Basement i København. Begge disse skulle egentlig på vinterferie i et skap, men fikk være framme i julen likevel. Det må være med litt asiatiske ting i et stilleben, ellers blir det ikke helt dekoratørsk.


Hvite amaryllis er noe av det flotteste som finnes, og blomstene man kjøper i bunt er som regel større og holder lengre. Det er sikkert noe med at løkene man kjøper er drevet for hardt fram for at de skal times til nettopp storsesongen.


Tredje søndag i advent, bursdagsgjestene har gått og kaken er spist opp. Det ble satt rekord med tretten personer rundt spisebordet, trangt nok men veldig koselig. Guttene har tatt plass i sofaen med enda en kopp multegløgg og vurderer å se Love Actually før øynene glir igjen. Helgene går for fort...

Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar