torsdag 16. desember 2010

Jul i balje

Onsdag kveld var guttene på bake-date hos et vennepar. Å bake haakonskager mens man drikker sherry har blitt en tradisjon, og bilder fra denne kvelden kommer i et eget innlegg såfremt de holder mål. Venneparet, fra nå av kalt Malene & Birger, er det perfekte vertskap og serverte spekemat og cava før ovnen ble skrudd på og deigen kom på bordet. I kveld er man mer redusert og tilbringer kvelden på sofaen med Pellegrino og dymotang. De siste julekortene skal lages, de burde jo vært sendt allerede...


Sinkbaljen på bildet er en oval potteskjuler fra Ib Laursen, fylt med lekre kuler i glass fra Broste. Kulene har vært framme hver jul siden 2005, og ble før brukt som julepynt i en lysekrone som hang på kjøkkenet før oppussing. Nå henger denne på loftet i påvente av en hvit sommarstuga over grensen. Den blir nok hengende en stund.


Kulene er laget av tynt, klart glass og i fem-seks forskjellige fasonger. I fjor hang de i en stor trollhasselgren i vinduet, i år ser det ut til at de får ligge i baljen julen igjennom. Om de skal brukes så skal det i alle fall passe med brunt silkebånd, det ble nemlig skiftet i fjor og det ble et helt lite kveldsprosjekt. Brunt passer nok inn, vi får se når juletreet blir tatt inn. Det har aldri vært juletre i huset før, kun grener av ymse slag har vært brukt, og guttene gleder seg. Et cedertre ved navn Birgithe står på varmetilvenning i trappeoppgangen, det kommer nok til å bli kjempefint!


Mens Dekoratøren blogger fra sofaen i horisontal arbeidsstilling har Himmelgutten så sannelig fått en juleskinke i ovnen. Det ventes storfint besøk fra Canada i morgen, og det både stekes, kokes og bakes.

Ha en fortreffelig aften!
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar