onsdag 1. desember 2010

Hyasintglass

Tradisjonelt sett skal menn jakte og kvinner sanke. I fjerde etasje til høyre bor det altså to menn, to menn som tar seg av både jakt og sanking. Det jaktes lite med børse og krutt, man kan vel heller si det jaktes høyt og lavt etter ting. Fine ting man samler på eller som man kanskje skal samle på. Mange skryter på seg at de ikke bryr seg om ting, at de ikke trenger å ha ting rundt seg. Rare mennesker...


Guttene jakter stadig på fine hyasintglass, eller svibelglass om du vil. Etter en omfattende runde nåler og karmaknipsing ser det ut til at Himmelgutten ikke er allergisk mot hyasinter lenger, kryss i taket og lørdag hele uken. Det betyr at blomstene får stå i stuen helt til de har blomstret ferdig i år, i motsetning til tidligere år hvor de har blitt henvist til trappeoppgangen ved første duftdunst.


Tror jammen helbredelsen skal feires med en ny vase i år. Det er på tide å sette på seg jaktstøvlene og gå fryktløs ut. Kanskje sanke noen flere hyasinter også... Vasene på bildet er fra House Doctor, Holmegaard, Broste og en nydelig turkis danske fra Fretex.

Dekoratøren

3 kommentarer:

 1. Sikkert et teit spørsmål; vasker dere av jorda på hyasintene når dere bruker dem på denne måten, eller får man kjøpt dem sånn?
  klem fra dompappen;)

  SvarSlett
 2. Hehe... ikke et teit spørsmål i det hele tatt. Skyller av dem jorda ja, og nå foregår skyllingen i ei bøtte. Å skylle alt under rennende vann fører til et solid gjørmelag i vasken. Det tok blondinen i huset flere julesesonger å finne ut dette... Ikke stas, så bruk ei bøtte og dypp løken til røttene er bar.
  klem fra dekoratøren :)

  SvarSlett
 3. For en flott blogg! Skal legge meg til som følger, så snart som mulig! Tuuuusen Takk for hyggelig mail... :o) -Måtte jo bare innom hær å sjekke.. Sååååå mye lekkert! Er helt imponert! Skal komme innom ofte å se Å LÆRE!!!. Så fint er det ikke hjemme hos meg! :o(
  Lykke til videre!!! ;o) Stooor klem

  SvarSlett