søndag 19. juni 2011

Boksen går på han fra Glee

Før Dekoratøren møtte Himmelgutten var Dekoratøren tv-slave. Ikke en serie, ikke en film gikk ham forbi, han så såpass mye tv at han ble funnet verdig å få et måleapparat montert på tv'n.  Et telefonintervju, en saftig blekke med spørreskjema om alt fra matvaner til politiske idealer og vips var alt klart for en liten boks oppå dvd-spilleren.


Etter en stund kom det et brev som fortalte at det skulle komme en montør den og den dagen. Dekoratøren byttet til seg senvakt og støvsugde tv og ledningsjungelen bakom. Antakelig hadde Dekoratøren sett for mange filmer, for han hadde store forhåpninger om at denne montøren skulle se ut som en blanding av Jude Law og David Beckham.


Hverken Jude eller Becks kom og ringte på. I stedet kom Tore Strømøy, og han hadde ikke lagt igjen snakketøyet i montørbilen. Han hadde meget å melde, og snakket uten stans i en time. Dekoratøren gikk slukøret på jobb, en fjernkontroll rikere.


Som sagt var det mye tv-slaving i den tiden der. Alle serier ble fulgt, bortimot slavisk. Etter at Himmelgutten landet hos Dekoratøren har det blitt mindre tid til tv. En serie som flaut nok appelerer til Dekoratøren er Glee. What's not to like? Alle er verdt like mye-tanken, spontane sangutbrudd, unge hunks, noen av dem til og med homo... -en lærer som har lett for å ta av seg tøyet...


Akkurat det med å ta av seg tøyet skjer vel strengt tatt utenfor serien, men details, schmetails. I dagens bilderas ødelegger han skjorta si, knappene spretter veggimellom, og da er ikke Dekoratøren sen med å finne fram Mors (=Dekoratør-mormor) knappeske. Denne esken lekte han med som liten, i Æ teinne lysan-perioden. Egentlig lekte han vel mest med knappene, og lyttet til historiene om hvor knappene kom fra.


Den lille tinnboksen kommer fra samme hus, pennesplitthuset likeså. Da Mor og Far flyttet fra kjøkken og bad på forskjellig plan til en praktisk leilighet fikk Dekoratøren flere små skatter. Alt de ikke ville ha med seg videre ble satt i en teak-hylle som dengang var så stygg at den havnet i Frelesesarmeens favn. Nå hadde teakmøblene vært dritkule å ha i hus, men såpass forutseende var ikke Dekoratøren.

Det blir nok teak-jakt i løpet av ferien, vi glær oss! Gleeeeee!

Dekoratøren


3 kommentarer:

 1. Inspirerande bilder, underbara knappar. Kram Johanna

  SvarSlett
 2. Lenge siden jeg har vært innom nå, men her er det fortsatt like koselig! Humrer godt når jeg jeg leser skal nevnes...:) ha en flott aften;)

  SvarSlett
 3. Ha, ha - jeg hadde nok også blitt skuffet hvis jeg håpet på en Jude Law og fikk Tore Strømøy!

  Knappeesker var det mange av i min barndom også, men de lå i min morfars gamle tobakksesker i metall. Jeg var nok mest opptatt av å sortere demetter farge, vil jeg tro ;)

  Ønsker alle i 4. en fin mandag!

  SvarSlett