søndag 19. juni 2011

Sommermat

Det er sommervær i Trøndelag og trioen i fjerde storkoser seg i sola om dagen. Søndag er en god dag i Keiserland. Tempoet er lavt, selv på den til tider energiske lille damen. Det er høy snorkefaktor i sommervarmen.


Livet som nybakte småbarnsforeldre setter sitt preg på tilværelsen hos gutta. Middagslagingen er nok langt mer lettvint enn tidligere. Gutta bytter på hvem som får gleden av å innta et kaldt måltid. Prinsessa og hennes nødne behov er jo strengt tatt viktigere enn varm middag.


Triksene er derfor å lage middag som ikke nødvendigvis må spises varm. Sommerkoteletter er en av gjengangerne på denne årstida. Enkelt og godt, og funker godt med mye forskjellig tilbehør. Denne helgen slo gutta til med en litt gresk inspirert sommermiddag. Det vil si, Dekoratøren bidro vel strengt tatt kun med matinnkjøpet. Det har nå blitt slik at Himmelgutten er kokken i fjerde. I hvert fall mye av tiden. Han har vel en tendens til å ovestyre sin kjære hvis de lager middag sammen, eller når Dekoratøren lager middagen alene. Det ligger visst i blodet, og det er sjelden noen diskusjon rundt nettopp dette lenger.


Tilbake til selve maten. Menyen denne sommerkvelden ble sommerkoteletter (uten ben faktisk) med gresk salat, hjemmelaget tzatziki, ovnsbakte poteter og dampede asparges. Ikke at aspargesen egentlig passet inn i menyen, men de skrek seg til å få bli med på tallerkenen. Og bråk vil vi jo ikke ha på en ellers fredelig kveld, ikke sant?


Relativt kjapp middag som smakte herlig sammen med en flaske rosévin. Guttene oppdaget forresten en ny flaske rosévin forrige dagen, av merket Ruffino. Deilig smak og aroma, og ikke minst en fin-fin farge. Anbefales! Det er virkelig sommer når rosévinen har kommet i glasset. Nå lades det opp til sommerferie oppe i fjerde. Kun en uke igjen på jobb før slaraffenlivet venter på både Ella og Keiserne. JaJippiDeGlærSæ!

Ha en sommerlig søndag!
Himmelgutten

1 kommentar:

  1. hei keiserne og prinsesse ella.
    Jeg blir altid så glad over å leser innleggene deres. utorlig ærlige og løgne.så tusen tak fo at dere nok engang har fått meg til å smile og le litt på en nokså kjedelig søndag uten min elsker.men jeg er ikke deppa av den grunn. for jeg og dattera skal hente han på gardemoen i natt!! ha en fin kveld dere tre!

    SvarSlett