onsdag 1. juni 2011

Serviceprisen 2011

Dekoratøren har vært på Island sammen med jobben, og når jobben til Dekoratøren reiser på tur er shopping en viktig del av programmet. Shopping sammen med Malene er en fryd for begge, om enn ikke portemoneen og kreditkortet. På den ene runden slo Audrey og Kattepiken følge, de viste seg å være minst like utholdne. Bak hotellet lå en übersjarmerende, liten antikvitetsbutikk. Malene hadde spottet den fra bussen og hadde på forhånd sagt tikka på en grønn vase. (Tikka er det samme som "fus" for østlendinger og andre som ikke er trøndere)


Vel inne åpenbarte det seg en butikk som var velorganisert og ryddig, i tillegg til veldig full. Islandsk muzak kom ut av høytalerne, det luktet røkelse og noen hadde fått et innfall om å male vegger og tak i en temmelig skarp grønntone. Dekoratøren albuet seg fram til hjørnet med Royal Copenhagen. Han hadde sett deler av serviset etter farmor. Det viste seg at det kun var kakefat og kopper der, og det var ikke billig nok til å forsvare enda et kolli håndbagasje.


Malene er ingen langbent gaselle, men hun lar ikke det stoppe seg når det perfekte sausnebbet dukker opp like oppunder taket. Det lønnet seg, det var virkelig det perfekte sausnebbet også når det kom ned i dagslys. Billig var det også, det blir ikke bedre... Malene og Birger kommer nok til å spise mye saus framover.


Selv gikk Dekoratøren i clinch med sølvet. Han er jo ikke redd for det som er blankt, den mannen. Sjelden har et så stort utvalg vært tilgjengelig på en disk, og det til høyst akseptable priser. Det ble rett og slett litt vanskelig å velge. Ingenting av det var pusset, men det blir sikkert bra etter en runde med kluten.


Butikken var om sagt veldig bra, utvalget var enormt. Betjeningen hadde et par avvik i atferden fra hvordan butikkmennesker normalt ter seg. Å sitte midt i butikken for å prise/reparere varer er kanskje ikke så unormalt, men å sitte midt i butikken med både lunsj og kake og kald kaffe er mer en overraskelse. Røyking likedan. Mellom kundene fikk hun tid til å ordne håret, se bildet over.


Det ble mer enn bare shopping på turen, og blant alt som skjedde var den blå lagunen høydepunktet. Se så ung og blond og pen man blir av å bade der!

Ha en fortreffelig kveld!

Dekoratøren


5 kommentarer:

 1. kjempefint bilde av deg nederst! ;-)

  SvarSlett
 2. oioioi, ser ut som et sted man kan være en stund. Lampa i forkant der hadde gjort seg i kjelleren. Gleder meg til dere tar turen til Kongsberg igjen, da må vi prøve å treffe på åpningstiden til skrotnissen i svingen.

  Hege

  SvarSlett
 3. Dekoratøren er heldig, at han kan rejse til så mange eksotiske steder og gøre skønne fund.
  God Kristi Himmelfartsweekend:-)

  SvarSlett