torsdag 16. juni 2011

Riviera Manshow goes Trondheim

I dag åpnet Riviera Maison dørene i Trondheim. De må ha vært kjapt ute, de åpnet i lokalene til Chez Nous knappe to måneder etter at livsstilsbutikken stengte dørene. På vinduene har det vært plakat en stund, samme bilde som under her. Ingenting sier interiørbutikk som en halvnaken mann i fasadebredde. En kvart kvadrat stor armhule i hoftehøyde lovet om en butikk full av snacks.


Butikken ligger i en to-etasjes bygård midt i Trondhjem, en bygård som er malt opp de siste ukene i farger som matcher R.M.-konseptet meget godt. Nye markiser i hele andre etasje med logo på, det ser helproft ut. Ekte planter på trammen, utemøbler og fristende åpningstilbud dro Dekoratøren inn.


Han gikk fra rom til rom og lot seg sjarmere av et helstøpt konsept med varer som egentlig ikke passer inn hjemme hos keiserne. Med Frankfurt-standen til R.M. friskt i minne skuet Dekoratøren etter halvnakne menn i alle rom, men måtte skuffet fastlå at her var det kun damer og jenter i veldig rosa poloskjorter. Veldig rosa. Pink-pink-pink. Det matchet sommervarene da, det skal sies. Rosafargen var ikke tatt ut av det blå.


Ella snorket tungt i veska og etter hvert kom Himmelgutten inn han også. Han lot seg fascinere av sand og skjell på golvet han med. En trivelig bergensk dame bød på prosecco, og guttene sier sjelden nei til bobler. Med et glass i hånden ble det enda litt mer stas å rusle fra rom til rom. Dekoratøren jobbet en gang i ungdommen i samme lokaler, den gang det var skobutikk der. De fineste rommene ble den gangen brukt til sesonglager og støvellager. Helt utrolig, når man ser rommene i dag.


Det ble selvsagt handel på guttene. Det bruker å bli det, man finner ting selv om man er enig i at det er litt for mye tekst på alt. To brett med en koselig erklæring på skal bli fine å servere lørdags- og søndagskaffe/te i sengen på. Når man handlet over en viss sum fikk man med en mini-kjøkkenkrukke, og alle handlende skulle få med seg enten en veskeknagg eller en duftspray. Akkurat den sprayen måtte Dekoratøren be om på vei ut, det var litt skuff.


Ella har ikke fått egen knagg til båndet sitt ennå, heldigvis for guttene hadde R.M. tenkt på det. Som man ser på bildene var det noen som var veldig fornøyd knaggen sin...


Alt i alt kan man oppsummere nykomlingen med at butikken er veldig gjennomført, godt planlagt og lekkert løst. Lokalene gir masse, og passer varene godt. Dette er butikken for hardcore R.M.-fans, og kanskje de som klarer å finne ting og bruke dem på en annen måte enn de var tiltenkt. Om man ikke liker bokstaver, er lei R.M.-fonten eller er opptatt av pris er ikke dette plassen å gå til. Prisene er i ublu, materialene tatt i betrakting. Det er på ingen måte simple materialer, men det er ei heller edeltre, krystall eller sølv.


Men fint er det, bevares, selv om det var skuffende få halvnakne menn slik som på messestanden og i katalogen... Det spørs om Himmelgutten kan la seg overtale til å være Riviera Manshow-mann når han vasker opp?


Ha en fin kveld!
Dekoratørklem

6 kommentarer:

 1. Elsker innlegget, kjempefint og morsomt skrevet ;)

  SvarSlett
 2. god kveld!

  ser visst bare på Ella jeg,
  bryr meg fint lite om for mye slitt-hvitt-og besteborgeligfont ja:)
  men gøy med fine butikker!

  guri så blank hun er i pelsen,
  mon tro Keiserne har henne på hundespa med oljekur:)
  er iallefall et sunnhetstegn!

  so long!

  SvarSlett
 3. Nok et innlegg hvor jeg nesten glemmer bildene.. Du skriver fantastisk godt og levende! Og er nok i samme hjørne som deg, det blir litt vel dyrt, litt vel mye skrift og litt vel mange damer i råååsa vestkantkledninger - men bevares - hadde ikke sagt nei om noen hadde presset varer inn døra her helt gratis ; ) Ha en fin helg, klem C

  SvarSlett
 4. Har aldri vært i en RM-butikk, må nesten ta en Trondheimstur snart da. Ihvertfall på litt vindushandling, jeg har jo en litt meg fargerik stil hjemme. Har lest en del innlegg fra visse "koppedamer" om denne butikken da:-)

  Ha ei finfin helg, gutta!
  Hilsen Maratonjenta som stemmer og stemmer!

  SvarSlett
 5. Hehe ja jeg hadde ikke takket nei til noen halvnakne menn, det hadde vært rein lykke å kombinere både deilige kropper og herlig interiør ;P Må si meg enig at RM har litt for mye skrift på tingene. Har vært innom RM her i Bergen og hadde handlet mer om ikke skriften var der...

  Ønsker dere to og skjønne Ella en finfin helg!

  Klem fra Milla

  SvarSlett
 6. Fin blogg, og veldig bra innlegg, morsomt skrevet :D God sommer! Hilsen Grete

  SvarSlett