mandag 20. juni 2011

Ni rom og kjøkken

Guttene drømmer om mer plass. En liten bygård eller en stor leilighet med høyde under taket. Det hadde nok Ella syntes vært stas også. Ni rom og kjøkken hadde nok blitt litt i meste laget. I hvert fall om man tenker på rengjøring. Enn så lenge er denne oppgaven ikke outsourcet.


Tetrisloft har blitt en kjent betegnelse i fjerde. Og nå er vel begrepet tetriskjøkken rett rundt hjørnet. Spesielt Dekoratøren har vanskeligheter med å prioritere et servise eller glasserie opp på loftet. Det er faktisk slik at det meste i skuffer og skap på kjøkkenet er i bruk i løpet av uken. Nesten hvert fall. Når beslutningsvegringen er så sterk, tvinges det frem et behov for mer praktisk oppbevaring.


En idé fra Himmelgutten om en hvit trehylle på kjøkkenbenken kjøpte den ellers kresne Dekoratøren nesten med en gang. Det tok nøyaktig et døgn fra idélansering til endringene ble implementert. Ut gikk kurver med te, krydder og annet stæsj, og inn kom en herlig hylle.


Med ni små rom var det rom til mye av det kurvene tidligere var fylt med. Noe måtte dessverre vike, men slik blir det når forandringer gjennomføres. Hyllen hadde små søte etikettholdere på hvert rom. Det tok derfor ikke lang tid før Dekoratøren slo seg løs med Dymo-tangen.


Teposene fra fantastiske Clipper Tea var lei av å bli stablet oppå boksene fra Kusmi, og har nå fått egne hyller. Klassikeren Earl Grey er en av de beste guttene har smakt, og lakristeen har sneket seg inn blant favorittene. Disse teene går Pukka en god gang hva gjelder smak. Dessuten er alle sortene til Clipper økologiske og fairtrade-merket. Hvis du ikke har smakt en av herlighetene, bør du ta en titt her.


Det er flere ting som også har blitt tatt opp i lyset. Med så mange ting i kurvene var det visst lett å havne i skyggen. Heretter skal den spennende olivenoljen med bergamott fra Oliviers & Co. og Rhododendronhonning fra Italia bli lettere å bruke med hedersplass midt i den nye hylla.Tebokser og -esker er til ingen overraskelse i flertall der de står i hyllen. Alltime-favorittene kvedete og Thé du Hammam fra Le Palais des Thés er selvsagt på plass. Sommeren er generelt sett ingen høysesong for tedrikking, men i fjerde går det unna hele året egentlig. Kanskje de skal teste ut hjemmelaget iste for alvor denne sommeren?


Hylla med ni rom har fått plass til det meste av det guttene ønsker å ha fremme på kjøkkenbenken. Liten plass tar den også, så nå er det nærmest danseplass på benken. En uvant situasjon hos Keiserne. Det føles godt; forandring fryder. Ikke sant?

Ha en super start på uka!
Himmelgutten

7 kommentarer:

 1. Fin ide å bruke hylla på kjøkkenbenken. Og hærlig miks inni hylla. Dei blå koppane er fine altså!

  SvarSlett
 2. Her i huset har det vært lite teposer i det siste. Favoritten har lenge vært ulike utgaver i løs vekst fra A.C. Perchs i København. Spesielt Hvit Tempelthe. Men kanskje Cliper er verdt å prøve?

  SvarSlett
 3. Praktisk og lækkert! Kremmerhuset har utrolig mye flott, ja tom. lekre bokser for hundemat:-)

  Hjemmelaget IceTea var et must når jeg bodde i NY. Lag sterk te i en glassmugge m/ lokk, la den stå og godgjøre seg litt i sola, fyll så på med masse isbiter og sitron. Partyparaply, knallfarget sugerør og så er drinken klar!

  Ha en finfin dag, hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett
 4. Skjønn hylle, med herlig personlig organisering. Sånt kan jeg så absolutt like. :)

  Takk for tips om både hyllen og tetyper.

  SvarSlett
 5. Wow! Ser jeg skal sjekke ut flere nye te-sorter! Selv er jeg mest på pukka om dagen (harmonise og morning time) men nå skal flere sorter testes :)

  Fikk også lyst på Rhododendronhonning? Hmm...

  SvarSlett