lørdag 4. juni 2011

Ukens opp på loftet:

Samme dag som Keiserens nye trær ble nominert til årets blogg i sin kategori, ringte Dekoratør-paps'n sin unge håpefulle. (Som egentlig var i et møte og måtte hviske hallo.) Dekoratør-paps går ikke mange runder rundt grøten, og kom til poenget ganske fort:


Paps: Hei, jeg er hos Lonely Rider, (En kompis som har det med å legge ut på skikkelig lange turer på motorsykkel rundt om i Europa/Nord-Afrika/Island osv.) Han lurer på om du er interessert i serviset hans?
Dekoratør: Jooo, det er jeg selvsagt!
Paps: Det er helt hvitt og med mange deler og det er både kaffe og frokostservise, sier Lonely Rider her.
Dekoratør: Jeg husker på det, det er fint. Men hvorf....
Paps: Det er middagsservise også og mange deler og han vil at noen med forståels skal ha det. Forståels for hva det er og sånn. Vil du ha det?
Dekoratør: Ja, selvsagt!
Paps: Flott. Da sier jeg det. Han beholder tre av hver del, det kan du få når han kreperer, sier han.
Dekoratør: Eh... Takk! Takk!


Deretter gikk Dekoratøren tilbake til møtet sitt og tittet ikke på telefonen sin på en time. Det burde han ha gjort, for like etterpå sendte Paps en melding og etterlyste pappesker. Dekoratøren hadde pappesker på loftet, men de var fulle og de måtte tømmes etter klokka seks. Men da meldingen var besvart ringte Paps og kunne fortelle at alt var pakket ned og at han og Mams kom med det samme kveld.


Midt oppi pakking til Islandstur kom altså Dekoratørforeldrene innom med et servise.  Esker og kasser med et servise som talte hele 102 deler. Det er mange deler det, selv om man regner med tefatene. Det var forøvrig 27 tefat i tilsammen tre forskjellige størrelser. Det ble nesten som julaften på stuen, med utpakking av kopper og fat og serveringsdeler.


Jubelen stod i taket, Himmelgutten måtte avbryte kaffekoking for å komme å se på både smørkopp, mugger og flate tekopper. Akkurat flate, hvite tekopper har Dekoratøren ønsket seg lenge, så jubelen nådde steget før mildt hysteri da nettopp slike trillet ut av avispapiret. Små barn, store gleder... En uke senere kom Dekoratør-paps'n innom med en kasse med 15 deler til. Dekoratøren ble litt urolig for at donatoren hadde krepert allerede, men det var ingen grunn til uro. Han hadde bare ryddet litt til.


Skapplass er det smått for tiden, så det må nok pakkes ned og settes på vent en stund på tetrisloftet. Det har vært en runde innom oppvaskmaskinen, og det ble utrolig nok ikke plass til alt. Tefatene måtte vente til neste runde, og de to størte serveringsfatene er så store at de ikke kommer inn i maskinen. Det største har allerede meldt seg for å romme en kalkun til jul, så da er vel julemenyen satt også. Greit med alt som er unnagjort.


Ha en fin lørdag alle sammen!
Dekoratøren

2 kommentarer:

  1. Jøss, for et flott servise! Det å ha en motorsyklistvenn som donerer skatter er jo nest best etter rik onkel i Amerika! Ikke la de stå for lenge på loftet, disse må ut i bruk!

    Lørdagshilsen fra Maratojenta! (som plutselig må signere med anonym overalt, Blogger er vist på ny antibiotika-kur).

    SvarSlett
  2. OJ! Tenkt å bare få slikt da... Superfint!! :D

    SvarSlett