tirsdag 21. juni 2011

Se Norges blomsterdal!

De som har fulgt bloggen en stund husker kanskje Dekoratørens mimring om Frøken Grusom. Frøken Grusom var barneskolelærerinnen med egenkomponert pedagogikk, dyp respekt for kongefamilien og 100% dedikasjon til Vår Fader. Hun lot Dekoratørens klasse starte dagen med en salme, og om det skulle synges noe ukristelig peilet teksten gjerne inn på blomster, barn og skyer.


Se Norges Blomsterdal kan han derimot ikke huske å ha lært. Kanskje var melodien for lystig, det er jo en melodi Tant'n kan finne på å skrive bursdagssanger til! Da Dekoratør-paps fylte år hadde Tant'n skrevet tre vers som i hovedsak gikk i "Å broremann ta-rei. Di ritt, di ritt, di rittan tei, å hei, å hei å hei, å bror han er så grei." Dette er Tant'n i beste stil.


Nå tror du kanskje at dette er nok et innlegg med bare vas og forskjellige bilder, og det har du helt rett i. Egentlig skulle det handle om blomstene på bildet øverst, de ble plukket på Ellas første "langtur". Hun gikk ikke så mye av turen selv, hun var mest oppi bagen sin. Blomstene fikk ikke oppholdstillatelse i leiligheten, Himmelgutten satte i med noen beundringsverdig kragtige nys. Han valgte å skylde på blomstene, og da tapte blomstene og havnet på gangen.Etter at nedtellingen til Ellas ankomst ble visket ut har Himmelgutten slått seg løs med krittet på tavledøra. Dekoratørpaps er nyslått pensjonist og fant en eske med fargekritt i skuffen sin da han tømte den. Skolen han jobbet på rives også, så krittene er mer som berget.


Frøken Grusom hadde like kritt i kateteret sitt, altså kateter som i pult. Kritt i andre kateter blir jo for dumt, og med de budsjettene norske skoler sliter ville det vært ren sløsing. Sløsing var ikke noe Frøken Grusom så lett på. Hun hadde tross alt opplevd Krigen. Hun hadde 50 år etter fortsatt dårlig samvittighet for å ha spist en kopp svisker på stabburet.I kateteret, fortsatt som i pulten, hadde hun også inndratte actionfigurer og en flaske cider. Hvordan den ciderflasken havnet der må fåglarna vite, men for de av dere som kjenner Pondus' sønn Påsan så har han en lærerinne som gjemmer flasker i kateteret. Dekoratøren lurer på hva som om hadde skjedd Frøken Grusom tok seg en støyt. Kanskje hadde man til og med lært seg den ordentlige teksten på Se Norges Blomsterdal?

Ha en fin kveld!
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Hihi, så fine blomster, og så synd at Himmelgutten ikke tålt dæm.. Har dokker fått tak i nån andre skatta fra skolen også kanskje?:)

  Klæm:) :)

  SvarSlett
 2. Åh, slike kritt hadde vi i klasserommet også - men de ble nok mest brukt til dekorering av tavla til avslutninger. Lurer på om Pelikan fortsatt selger slike?

  Det var tider det, da vi måtte reise oss og stå rett ved pulten når det kom voksne inn i klasserommet, dagen begynte med en salme, gjerne nr 27 i Landstad som, om jeg ikke husker feil, var Hellig, hellig, hellig...

  Fin hylle dere hadde fått på kjøkkenet :)

  Moccamamma :)

  SvarSlett
 3. Hahaha, det var godt du presiserte hvilket kateter det var! :)

  Fine blomster!

  SvarSlett
 4. Erklærer meg herved som ny fan av Keiserens nye trær. slenger meg på som følger også. festlig og fin blogg dere har

  SvarSlett
 5. Å du herrlige Frøken Grusom.. Det er jo sånne mennesker som setter seg fast, så de må jo virkelig sies å ha satt spor etter seg.. ;)

  Vakre blomster, og røffe døren sin. Selv er jeg så antirosa som det går an å bli (selv rosa Peoner må stå utendørs), så det eneste jeg rynket på nesen over var hundeposeholderen. Men dog.. Stort kryss i boken for pil og påminnelse. ;)

  Hilsen Huldra som nå var bittelitt grusom, men dog grusom med et lunt smil :)

  SvarSlett