fredag 17. februar 2012

Dekoratøren sjokkerer omgivelsene

Hjemme hos guttene har det vært få fargesprell i interiøret. De er ikke så glade i farger, og Dekoratøren er åpen om at han rett og slett hater en del farger. Som grønt. Grønt er ikke skjønt. At gult er kult er det derimot Himmelgutten som har strevd litt med. Dekoratøren har selv hatt et trøblete forhold til fargen lenge, kanskje er det fem år med gutterom malt i Gul Nøkleblom som ligger til grunn, hvem vet...


Himmelgutten var altså litt skeptisk da hans kompaktbygde halvdel begynte å fable om gule puter. Dekoratøren er ikke en som gir seg lett når han har bestemt seg for at noe kommer til å bli fint. Derfor har det nå kommet gule puter i hus, og de er hjertelig velkommen. Av Himmelgutten også.


Like velkommen er den nye lampa på pikerommet, Piken Anne var nemlig i ferd med å bli svaksynt. Den indiske lampen er nydelig å se på, men det ble slitsomt å la seg begrense av nydelig hele tiden. Når man må tenne telys for å se hva man spiser og vippe opp macen for å lese et blad er konklusjonen enkel. Mer lys. Vegglamper ble googlet og sjekket og sett, men guttene lekte Åndenes Makt og forutså kuler i hodet og blå øyne. Pikerommet er så lite at vegglamper hadde slått ut alle som hadde forsøkt å stryke seg langs veggene.Derfor ble det en grå taklampe type industriell light med hjem. Dekoratøren tok affære og byttet lampe før Himmelgutten kom hjem fra jobb. Resultatet ble applaus og stormende jubel. Det er mulig den må flyttes litt, det er jo smartere å flytte en krok i taket enn å flytte spisebordet klin oppi vedovnen.


De gule putene var tiltenkt en annen plass enn Pikerommet, de var planlagt plassert i sofaen. Nå kan det hende de blir værende på pikerommet. Piken Anne ser jo ut til å like gult, for putene ble kule sammen med det blåturkispetrolfargede bordet. Litt gult har sneket seg inn i hyllen på veggen også, skulle det dukke opp mer i skapene kommer nok dette til å havne på samme rom. Påskekoppene skal i hvert fall fram i år.


Espressokoppene på bordet tok utfordringen og ble telysholdere. Lyset skinner ikke gjennom, men det har ikke noe å si. De er kjempefine med lys i uansett. Varmen fra vedovenen har delt bordplaten i to, de vil rett og slett ikke skli sammen lenger. Litt sandpapir vil nok hjelpe, men det er fortsatt sandpapirblokkade hjemme hos keiserne. Så det får bli en annen gang...


Konklusjonen man kan ta en fredags eftermiddag er altså følgende: Gult er kult, i små doser. Av og til holder det med en retro-Solo. God helg!

Dekoratøren

19 kommentarer:

 1. Heisan på en tidlig fredagskveld!
  He,he.. retro-solo kan jeg like! Jeg elsker jo det jeg ser; litt farge puttet inn i den finfine leiligheten. Må innrømme at jeg også har hat-tendenser til noen farger og kan slite med gule og grønne innslag i interiøret her hjemme, men like det hos andre. Jeg synes det ble veldig friskt og tøft med de gule putene hos dere og jeg liker den industrielle light-lampen kjempegodt og den herlige hylla i bakgrunn, men den har jeg kommentert før.
  Så ble det veldig stemningsfullt på kveldtid, nydelig siste bilde.
  Ha en knakende fin helg begge to!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Nydelig! Gult e kult i små doser.
  Go helg:)

  SvarSlett
 3. I morge forsvinner nøkleblom fargen på veggen til oldemor! Mens gamleskrott er på dagsenter, maler undertegnede bort det gule, og lapper over med eggehvit. Men putene deres ble stilige i pikerommet, dere er modige som tør å prøve. Her drister jeg meg til lys beige, og føler meg modig...Dere inspirerer! Ønsker dere en riktig god helg!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 4. Fine bilder! Kult med litt farger :)
  God helg! Stikk gjerne innom meg en gang, jeg er helt fersk i bloggverden ;)
  Klem
  Camilla

  SvarSlett
 5. hallo gutta!!

  så gøy å teste ut litt farger;) syntes dere var vågale nå altså!
  vi får se hvor lenge de får blir (ha ha)
  har også trøblete forhold til farger…
  så.. når jeg er på bloggtreff og sier jeg ikke har så mye farger hjemme ser de litt rart på meg,
  for det jeg blogger om er jo til tider ganske fargerikt vil jeg tro.
  Henger nok sammen med at jeg kjeder meg selv på helt hvite, stramme, skikkelige blogger,
  selv om det er ganske så fint å ha det sånn hjemme.

  lampen fra Kremmerhuset var KANONFIIIIN!

  kos dere med Solo!

  KLEM fra Tone, ED og MAC

  SvarSlett
 6. Hmmm....ja vem vet. Kanske får jag också för mig att ta in gult här hemma nån gång. Himla snyggt blev det hemma hos er iallafall!

  Önskar er en fin helg!

  SvarSlett
 7. Hi hi, strålende tekst!! Har selv hatt en hang up på knæsj PINK nå, har bare ikke rullet å blogge det enda...! Men i mellomtiden lurer jeg på om ikke Karlotte har beg å dreie mot lett neon gul!! Hva skjer liksom? Denne frøkenen har hatt seriøse problemer når hun har fått blomster f.eks i oransje, gult eller rødt. Lettpåvirkelig veintli:-) superkule puter, detaljer og lampa ikke minst!! God helg, klem fra Karlotten

  SvarSlett
 8. Gratulerer med Galleriplass :)
  Gult var veldig kult hos dere...
  Og jeg digger hylla der bak!
  Digger også at det er helg og endelig tid til en bloggerunde ;)
  Kos dere i helgen.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 9. Lekkert! Snart VÅR!!! Storesøster her i huset har plukka seg ut knallgule ting til nytt rom... Vi får sjå... ;)

  God helg!

  Klem,
  e :)

  SvarSlett
 10. Den konklusjonen kan jeg skrive under på.

  God helg til dere!

  SvarSlett
 11. Det er sjovt for gult er gået fra at være no go til at blive en elsket farve herhjemme. Vi købte et skønt tapet i gule nuancer hos Retro Villa og siden er jeg blevet virkelig glad for gul. Sjovt som man kan forandre sig:-)
  Ønsker Jer en dejlig weekend - også i pigerummet.
  Knus fra Kate

  SvarSlett
 12. Heisann på dere!

  For meg er GULT ikkje KULT:-) Eg har aldri likt gult,men det er personlig ja!! Eg er glad kvar påske eg ikkje er heime så eg slepp å sjå alt dette gule styre over alt......huff !!
  Ja,smaken er som baken,den er delt i to ;) hihi
  Men eg synst til tider det kan vere fint hos andre,men da som oker gul!
  Hos dere var det jammen fint med LITT "oker" gult:)
  Kos dere med gule puter,å litt gult stasj:)
  Likte bedre lampa eg.......den var rå tøff !!

  Sender med ein link om gul( berre på litt gøy).....Ja men dette veit nok dere frå før:)
  http://nn.wikipedia.org/wiki/Gul


  Ha ei super fin små gul helg!
  -Ruth-

  SvarSlett
 13. Herlig, herlig! Gule puter og grå industrilampe er jo i Chilli Charms ånd, så dette ble griselekkert! Dog er nok fortsatt veldig misunnelig på den fin fine hylla deres. Skjønner godt at dere byttet kåk bare for å få plass til den. Ha en forrykende helg gutter, og rufs til Ella blomsten :)

  Klem klem

  SvarSlett
 14. Så kult å finne bloggen deres inne på NIB ;) Gøy med menn som blogger også, ikke bare oss kvinns ;) Forstår betenkeligheten over gult... selv hadde jeg et pikerom som var signalgult på alle fire vegger, og fancygule lister og skapdører... det var på begynnelsen av 70'tallet... Puh... og Grønt er absolutt ikke min farge (selv om den er trendy i 2012)... kommer ikke inn i mitt hus iallefall... Er egentlig lite opptatt av trender, vil skape min egen stil i en blanding av gammelt og nytt.
  Allikevel ser jeg jo at de gule putene til dekoratøren er et friskt vårlig pust da :))
  Har lagt meg til som følger, denne bloggen likte jeg godt, både bilder og tekst.
  Ha en flott fastelavenshelg!
  Klem Marit

  SvarSlett
 15. Hei!!

  Fantastisk flott blogg!! Det var virkelig gøy å lese om dere inne på NIB. Dere mannfolk tørr ofte det lille ekstra. Jeg bruker å si at det beste er når et mannfolk krydrer maten! Den blir ekstra god da,- igjen for at dere tørr det lille ekstra! Lykke til! Gleder meg til å følge dere videre!

  Klem Kari

  SvarSlett
 16. Heisann, jeg er allerede følger av bloggen, og er en stund siden sist besøk ser jeg. Og så fint innlegg om dere på NIB, her kommer jeg snart igjen:) flott inspirasjon i tekst og bilder:) fin kveld til dere:)

  SvarSlett
 17. Fant bloggen på NIB og legger meg til som følger. Her var det mye spennende bilder og innlegg.

  Vil tipse om en giveaway på bloggen http://corallpurebeauty.blogspot.com
  Fine premier.
  Ha en fin kveld .

  SvarSlett
 18. Fantastisk! Digger bildene og jeg smiler meg gjennom teksten!

  Lampen er kuuul.... Putene også!

  Klem

  SvarSlett