søndag 26. februar 2012

Kjøkken før og etter

Søndag formiddags innlegg om lampen Syed førte til ønsker om å se mer av kjøkkenet. Det passer fint det, for nå er det som skal males malt, bortsett fra golvene. De siste irriterende umalte listene har fått tre strøk hver, og geiper ikke lenger mot kamera. Golvet gjør veldig mye ut av seg, men i forhold til før-bildene er det peanuts. Prospektbildene er tatt med vidvinkel and then some. Dekoratøren slet med å få med like mye i linsen, så det ble en del flere etter-bilder. De første bildene er av spisekroken som ble arbeidsbenk.

Guttene er ikke redde for taklamper.


Fin utsikt når man baker!
Rødt. Liggende panel. Til og med rød komfyr.

Førbilde nr. 1 er altså fra prospektet og fra denne vidvinkelen får man med den røde kjøkkeninnredningen, det liggende panelet som til og med er lagt inni den avblendete døren, og bak det hele skuer man et mørkerødt pikerom med heise-opp-og-ned-lampe. Megleren valgt å styre showet fra dette rommet, utrolig nok.


Ikke spis potetgull mens du lysner bilder. Fettete fingre har lett for å overdrive.


Den lange kjøkkenbenken fikk en litt annen løsning enn den hadde. Overskap ble droppet, stekovnen kom opp i hoftehøyde og et stort kjøleskap ble prioritert. Under koketoppen skjuler det seg et fryseskap, og dype gode skuffer tar unna store tunge ting. Etter to år med kullfiltervifte som så bedre ut enn den virket er det deilig å få sugd matosen ut av rommet. Røret får henge uten maling, det ble nesten litt industrielt. Nesten. Guttene er ikke så glade i den industrielle stilen, den er vanskelig å overføre til privathjem. Men en fin kontrast til restaurert panel og metrofliser er det i hvert fall!


Førbilde 2: Sukk. Her er det bare muren og golvet som står uforandret. Døren er solgt på finn.no, kjøkkeninnredningen ble gitt bort gjennom samme kanal. Komfyr og raft forheng tok selger med seg, det var jo løst innbo må vite. Flisene over vasken var limt godt nok til å overleve et jordskjelv, desto mer moro å dælje løs med brekkjern og spett. Panelet er snart brent opp, kjekt med opptenningsved.

Jada, avfallsskuffene til venstre har sunket litt etter montering. Tunge champagneflasker får skylden.

Ingen overskap på den ene veggen, mye overskap på denne.
De siste bildene er fra veggen hvor forhenget skjulte hullet etter oppvaskmaskinen. Nå er denne integrert, og har fått følge av en voldsomt praktisk søppelsorteringsskuff. På alvor altså, superduperpraktisk og alltid full.


Så, da er kjøkkenet presentert. Det blir nok en ny runde når golvene er malt, og det blir de så snart det er varmt nok i været for heftig lufting. Det er stas å se på førbildene, det motiverer til å sette i gang med neste rom.

Ha en fortreffelig fin søndagskveld, her kom Himmelgutten nettopp inn gjennom dørene. O lykke!

Dekoratøren

33 kommentarer:

 1. Kjempeflott !!! Litt av en jobb dere har gjort..

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. wow!
  så flott
  nydeleg mursteinsvegg og taklampe

  -linn

  SvarSlett
 3. FOR en fantastisk forandring!!!

  Hilsen Maratonjenta.

  SvarSlett
 4. Å for en forskjell! Veldig røfft, stilig og (i god gammeldags idol- utrykk:) en helt egen egenart med særpreg. Ser at det er keiserne som bor der, så dette bør dere være stolte av. Var det Kvik kjøkkeninnredning?

  Ja, til flere helhetsbilder. Så herlig å se hvordan dere har det.

  Klem, klem

  SvarSlett
 5. Nydelig, nydelig, nydelig!! Utrolig fint kjøkken med kontrastene mot veggene - panel og murstein! Dere er utrolig flinke! Men altså - komfyr i hoftehøyde?? Utfra bildene tror jeg den nesten treffer meg i panna? He,he! Ha en fin uke! Klem Cecilie

  SvarSlett
 6. Åh, du stoooore min :D Haha, tror jeg hadde et snedig uttrykk i ansiktet da jeg så førbildene. For en kontrast til hvordan dere har det nå. Nå er det jo LEKKERT. Falt pladask for muren i det forrige innleget, så det var gøy å se mer nå.
  Nice :)

  SvarSlett
 7. For et flott kjøkken!! Og hvilken forandring!! Så herlig med bakebenk foran vinduet - det skulle jeg gjerne hatt.

  Flinke dere - god kveld og klem!

  SvarSlett
 8. WOW!!!
  Sååå fint...
  Også så bra jobba gutter ;)
  En herlig forandring og skjlnner godt at det motiverer til videre fornyelse av leiligheten.
  Lykke til videre.
  utrolig kjekt å se før og etter bilder...
  Klem May Helen

  SvarSlett
 9. Nydelig! Elsker kjøkkenet ditt :)
  Ha en fin kveld videre og ei ny flott uke!!
  Klem
  Camilla

  SvarSlett
 10. Heisann! Kjempfin presentasjon av kjøkkenet. Lurer imidlertid på om hvor dere har kjøpt kjøkkeninnredningen? Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 11. Herlig, det kom flere bilder! :) Kjøkkenet deres er så flott! Dere har virkelig gjort en super jobb. Liker veldig godt innredningen og den mørke benkeplaten. Også murveggen da... sukk... Og flisene. Liker!

  SvarSlett
 12. Oi, oi, oi, for en forandring=) Fantastisk=) Det må være stas å se resultatet etter maaaange timer med oppussingsjobb. Vi gleder oss til å se fortsettelsen... for vi regner med at det gjenstår litt oppussing enda. Fin søndag til dere. Vibeke og Sven Morten=)

  SvarSlett
 13. Veldig fint, og litt av en forandring.
  Likte godt kontrastene med ny moderne innredning i hvit helblank til mursteinsveggen og eldre og spennende kjøkkenmøbler. En god blanding.

  Ha en fin søndagskveld.

  Eva

  SvarSlett
 14. Jeg bøyer meg i oppussingstøvet!

  SvarSlett
 15. Kjempelekkert!! :D Og for en forandring!! Flinkiser! :D

  SvarSlett
 16. Haha, det røde kjøkkenet! Som å vandre rett inn i barndommen min!! For en fantastisk fin jobb dere har gjort, det har blitt knallfint!!

  SvarSlett
 17. Kjempefint ble det,den mursteinsveggen er rå.. lampen og..
  ha en fin kveld....

  SvarSlett
 18. Så lekkert kjøkken dere har fått dere! Virkelig stor forskjell på før og etter bildene, skjønner godt at dere blir motivert til å sette igang med neste rom når man ser at resultat blir så fabelaktig flott! Kjenner at jeg nesten ble litt motivert til å sette igang med neste rom hos oss også, er jo så gøy når man blir fornøyd med resultat :) Ønsker dere en fantastisk kveld:)

  SvarSlett
 19. steikjesild for eit lekkert kjøkken :) *misunneleg* den mursteinsveggen var kanon tøff... ja alt. Flotte material valg :)

  digger bloggen deres :)

  henriette

  SvarSlett
 20. Så fantastisk flott det har blitt!
  Tenk at et så grufullt kjøkken kan bli så vakkert. Hatten av for dere!!

  SvarSlett
 21. Knallfint! Liker veldig godt kontrasten mellom det stilrene kjøkkenet og de røffe murveggene. Dere er så flinke!!

  SvarSlett
 22. LIIIIKER!!
  Elsker FØR og ETTER-bilder!:D

  SvarSlett
 23. Huhei hvor det går! Det var litt av noen før-bilder gitt!
  Nydelig resultat. Den murveggen...sukk :)
  Oscarklem fra Barbro

  SvarSlett
 24. Superlekkert!!!!!

  Så gøy å se før og etter bilder :)

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 25. Så flinke dere har vært!!! Det ble alldeles lekkert!
  Er midt i oppussingsfase selv, og vet hvor mye arbeid det er......

  Well done!

  SvarSlett
 26. Hei på mandagskvelden!
  For en eksepsjonell forandring!!!! Det er nesten ikke til å tro det er samme kjøkkenet. Jeg liker så godt de enkle hvite kjøkkenskapene og de sorte benkeplatene. Kunne godt tenkt meg noe i likhet med det selv, vi har nemlig gammelt kjøkken som nesten raser fra hverandre.
  Jeg synes dere har vært utrolig flinke og foretatt en fantastisk makeover!
  Veldig artig å se så mange bilder fra kjøkkenet. Av en eller annen grunn er jeg voldsomt glad i kjøkkener og blir så glad når jeg får lov å sitte på kjøkkenet til folk å drikke kaffe og ikke alltid i en stue.
  Flott ny uke til dere!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 27. Jammen har dere jobbet, og for en forvandling! Dette ble knallebra. :)

  SvarSlett
 28. Fantastisk flott! Så flinke dere har vært :)

  Fin dag til dere :)

  SvarSlett
 29. HerregOOOd, FOR en forbedring! Skjønner nå meget bedre det dere har skrevet om furuhelvetet, men nå er det egenart og sjarme. Imponerende!

  SvarSlett
 30. HerregOOOd, FOR en forbedring! Skjønner nå meget bedre det dere har skrevet om furuhelvetet, men nå er det egenart og sjarme. Imponerende!

  SvarSlett
 31. Gurimalla,har jeg virkelig ikke kommentert på dette innlegget før? Jeg som rett som det er blar meg tilbake til disse bildene og drømmer om en gang å kunne kopiere dette i mIn egen bolig. Virkelig det fineste kjøkkenet jeg vet! Dere er så flinke:)

  SvarSlett