onsdag 1. februar 2012

Ukens oppskrift: Banankake med mokkakrem og brente peanøtter

Hipp hurra! Det er lillelørdag og litt feiring hos gutta i kveld. De har nylig trukket seks herlige vinnere av give-aways, som har vært en fin markering på flere milepæler; Antallet følgere på bloggen passerte nylig 300. Januar ble det også satt ny rekord i antall lesere på en måned. Forrige rekord ble slått med 10.000 faktisk - drøyt 26.000 lesere besøkte guttas blogg i årets første måned. Dermed har det vært en pangstart på bloggåret for Dekoratøren og Himmelgutten. Og det må jo feires. Med kake!


Himmelgutten har en tendens til å dominere på kjøkkenet. Så mye at Dekoratøren nesten har glemt sine gamle kunster der. Heldigvis vet sistnevnte å gjøre noe med nettopp dette, og utfordret sin kjære med en skikkelig festkake-oppskrift i helgen. Han slo til og bakte en saftig banankake med mørk mokkakrem og knasende brente mandler på toppen. Blir det ikke fest med en sånn kake på bordet, så blir det aldri fest.


Oppskriften fant Dekoratøren på bloggen Passion4baking, hvor Manuela tryller frem de deiligste søtsaker. Banankaken "med det lille ekstra" fristet så at han planla bakingen i god tid og lot bananer modnes på kjøkkenbenken i over en uke. Det er kanskje ikke den enkleste kaken, men er det fest og noe som skal feires - ja, da trenger det ikke gå raskt å bake kake. Men oppskriften er ikke den mest avanserte. Dessuten kan guttene avsløre at røren var nesten kriminelt god - det ble nesten krangling om slikkepotten da kakene var i ovnen.


Oppskriften innebærer at man steker to saftige banankaker som bindes sammen med mørk mokkakrem og toppes med både krem og brente nøtter. Siden Himmelgutten er allergisk mot valnøtter (som man egentlig skal bruke) ble mandler brukt i selve kaken. Og det passet perfekt! Det er viktig å modne bananene ekstra lenge. Jo mørkere skallet er, jo søtere og mer smak får bananene. Dette gjør at kaken blir saftig. Saftig kake betyr at den også har lang holdbarhet, og søndagskake blir da fort hverdagskake (les: kake hver dag etter helgen).


I kveld havner siste biten av kaken på fatet i andre. Guttene er storfornøyde med den fantastiske responsen de har opplevd siste tiden. Mye av grunnen til dette er mange fine anbefalinger og varm omtale rundt om i den norske interiørbloggsfære. Mest av alt vil guttene takke Den gode feen, som skrev et veldig koselig blogginnlegg om keiserne på fredag i forrige uke. Siden den dagen har lesertallene eksplodert. Hurra for det! Guttene er så takknemlige for slik omtale, og for en respons som virkelig slår en over ende av begeistring. Det er to ydmyke, inspirerte og veldig glade gutter som nå mumser i seg banankake og diskuterer hva det skal blogges om fremover.

Takk for at dere er dere, og for alle som følger bloggen vår!
Himmelgutten

7 kommentarer:

 1. Hurra! Dere fortjener all oppmerksomhet, dere er så flinke og gir meg så mye inspirasjon. Og gir meg en ustyrlig lyst på de mest fantastiske bakverk, du og du som dere imponerer:) Tll helga tror jeg jaggu jeg skal lage den saftige Paul Løve kaken med karamellfyll dere fristet meg med for litt tilbake. Den var GOD! Ha en mett og fin kveld videre!

  Stor klæm:)

  SvarSlett
 2. Åh, den så vanvittig god ut! (",)

  SvarSlett
 3. ÅH! Den så yammi farlig god ut! Nyt kaka fra oss andre også da, som bare nyter bilder av den. (ikke så galt det heller... ;) Ha en fortsatt god kveld!

  SvarSlett
 4. Og takk for at dere er dere og blogger som dere gjor! Jeg er forholdsvis ny folger, men koser meg med innleggene som bade er til inspirasjon og underholdning! Ingen darlig kombinasjon, nei! :-)

  SvarSlett
 5. Snillaste, finaste keisarane!! Digginga og begeistringa er VELDIG gjensidig. Er ganske så sikker på at me hadde funne tonen også utanfor bloggosfæren ;)

  Eg prøver å oversjå fullstendig praktverket av ei kake som de nyt. I forgårs starta mitt nye liv, he he. Snart kjem eg til å sjå ut som Donatellas kloning eller noko slikt. He he, det er vel heller tvilsomt og heller ikkje ynskjeleg. Men det hadde jo vore kjekt å møte sommaren litt fresh og fjong. Må setje meg små mål, for det er jo så forbaska mange fristelsar å møte på. Kjem til å drøyme om denne kaka i natt ;)

  God klem frå Linda

  SvarSlett
 6. Mmmm, kake er godt, og denne såg vidunderleg ut.

  Hildeklem*

  SvarSlett
 7. Herlighet da! Vik fra meg!!!
  ;)

  Grattis med fine tall!! Velfortjent!
  klem

  SvarSlett