torsdag 2. februar 2012

Mytji lys og mytji varme

Det er kaldt i Trøndelag om dagen, så det fyres mye i andre. Guttene gikk i høst til innkjøp av enorme mengder ved og briketter. En gammel leilighet medfører litt luftigere forhold enn det kanskje er dagligdags i en nyere leilighet. Isolasjon er for pyser. Heldigvis for keiserne har de tre ildsteder i leiligheten. Det kommer veldig godt med i vinterkulden.


På tross av kulden blir det varmt og godt i andre. Luksusdyret Ella trives best i varmen, og trekker fort til badegulvet når det ikke er varmt nok i de andre rommene. Det betyr at når prinsessa forsvinner inn på badet må guttene komme seg opp av sofaen og fyre mer i peisen(e). Nå er vel strengt tatt guttene like kresne på temperaturen og trives best i varmen, så det går unna med ved hver kveld.


Det er også langt lysere på ettermiddagene, som gjør at guttene ikke trenger å være avhengig av dårlige lysforhold (eller massive fotorunder i helgene). Nå er det jo faktisk mulig å knipse noen bilder mens middagen gjør seg klar. Orkideene i kjøkkenvinduet trives godt i lyset. De står også fint til den mye omsnakkede vinduskarmen. Den gamle trebøtta er vintagevare fra Asia. Noen husker kanskje bøtta fra måneden hvor Ella fikk prøve seg i den? Fantastisk fin, ikke sant?


Det er mye lys og mye varme i andre. Mye kos rett og slett. Dagene er lenger og solen skinner til og med ved middagstider. Humøret er bedre og "giddaslausheten" slipper. Vinteren er fortsatt lang, men våren føles nærmere enn på veldig lenge. Løkblomster og ranunkler i hus forsterker nettopp det. Hurra!

Ha en super avslutning på uken!
Himmelgutten

7 kommentarer:

 1. Underbara bilder- måste köpa mig ett par orgideer känner jag;) Kram

  SvarSlett
 2. Det er så deilig med lysere dager, man blir minnet på at våren skal komme, kanskje ikke snart, men den kommer! *♥*

  SvarSlett
 3. Så fin Orkide da og ikke minst kul bøtte. Lo godt da jeg klikket meg inn for å lese innlegget om hvordan bøtta kom i hus, hihi ;)
  Å vist er det kaldt i Trondheim, hutte tu, var på desøk der fra mandag til i går, i en litt gammel bygård med luftige vinduer og ytterdør, men det var veeeelig koselig da.

  Ønsker dere en koselig helg :)

  nina :)

  SvarSlett
 4. Dette var da en aldeles vidunderlig blogg! Inspirerende. Fin start på siste arbeidsdag før helg!

  SvarSlett
 5. Så herlig det var å finne frem til denne bloggen. Jeg har lest meg gjennom februar, januar, og halve desember, til tross for at jeg sitter på kontoret, og egentlig burde forberede en elevsamtale eller syv...ja,ja, ungdommen har vel nok av tid. Gleder meg til å titte innom dere igjen, og til å la bananene mine bli brune på benken...(den kaka så god ut nemlig!)
  Janne

  SvarSlett
 6. Nyyyyydelig orkide! :) Jeg skal selv spe på orkide samlingen hjemme i dag, har sett maken orkide på Plantasjen. :)

  SvarSlett
 7. Heisan på freddan`
  Ja, ikke sant; isolasjon er for pyser!!! Da er vi med i samme anti-isolasjonsbevegelse.
  Her fyres det også intenst og det er veldig koselig med lyden fra vedovnen.
  Nydelig dette første bildet!
  JA, makroner til himmelgutten og marmor til verandaen!!!
  Ha en fortreffelig helg begge to!
  Jeg elsker å lese de velformulerte, herlige innleggene
  her!
  Klemmer fra Kaspara og Sandefjord

  SvarSlett