søndag 12. februar 2012

Ukens oppskrift: Fastelavensboller med marsipankrem

Det er morsdag og det er tidvis påskevær i Trondheim. Solen varmer faktisk litt når den dukker frem. Noe man forsåvidt glemmer fort straks snøbygene slår til igjen. Det har vært en helg med koselig besøk. Ella synes det har vært ekstra stas å få besøk av onkel Himmelgutt-brorsan. Besøk betyr mer oppmerksomhet og gjerne litt friere tøyler. Og det synes små valper er stor stas.


Ukens oppskrift kommer på tampen av uken, og er en ønskereprise av en særdeles populær oppskrift hos keiserne. Da den havnet på bloggen for et år siden boostet innlegget lesertallene i lang tid etterpå. Og det er jo forståelig, for hveteboller med marsipanfyll er en farlig fristelse. Den setter både dietter og sunn fornuft til side, selv for den mest drevne. Det nærmer seg fastelaven, og derfor slår vi til med oppskriften nå. For en gangs skyld kan guttene være ute i litt god tid.


Grunnoppskriften på hveteboller har vel de fleste i hus. Hvis man ikke har en god en, kan man ta en titt på Dekoratørens beste bolleoppskrift. Man begynner som ved vanlige boller - elter og hever deigen til dobbel størrelse. I mens lager man marsipankremen som gjør bollene himmelske.

MARSIPANKREM
100 gram revet marsipan
100 gram romtemperert smør
100 gram sukker Deigen deles inn i passende emner og klemmes flate. En klatt marsipankrem legges på emnet, og deigen pakkes sammen rundt kremen og settes på en stekeplate med skjøten ned. Etter nok en runde heving pensles bollene og stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. De nystekte bollene pyntes med sjokoladekrem laget av 100 g dronningsjokolade (smeltet i vannbad) og ca 100 g melis og noen spiseskjeer kokende vann (som røres raskt inn i sjokoladen). Dermed er kvelden reddet, mor glad og fastelavensbesøket senere denne måneden mer enn happy.


Ha en fantastisk avslutning på uken og en riktig god morsdag for alle mamma'er der ute!

Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Å, disse er fantastiske! De ble bakt flere ganger etter at dere la ut oppskriften i fjor. :)

  SvarSlett
 2. Kan tenke meg at de er gode. Disse skal jeg prøve å lage. Ønsker dere en flott kveld.

  Vigleik

  SvarSlett
 3. OH MY!
  nam!
  Superfin blogg :)
  -monica

  SvarSlett
 4. Gjett om desse skal testast ut. Høyrtes fantastisk ut!:) Takktakk!
  Ha ein super dag!
  Klem:)

  SvarSlett