onsdag 22. februar 2012

Spare seg til fant

Guttene i andre er ikke verdensmestere på sparing. Det er vel flere lesere som har fått med seg at kjøpelysten til tider er stor, og at det (nesten) alltid finnes unntak som trumfer gjennom anskaffelse av nye fine ting. Ja, nå med større leilighet enn tidligere (og større lagringsplass) er det langt mellom trumfkortene til Herr Samvittighet. Men når det er sagt, begynner guttene å bli voksne. De har til og med begynt å tenke mer langsiktig enn tidligere. Som pensjonssparing blant annet.


Nå håper vi du ikke satte kaffen i halsen midt i 21-nyhetene, eller ramlet ut av sofaen. For du leste riktig. Guttene har nå et halvår hatt individuell pensjonssparing. Dæsjåmit! Det er jo en realitet at forbruket ikke kan være på topp til en hver tid. Slik er det vel for de fleste. Både Dekoratøren og Himmelgutten ble derfor skjønt enig om at de måtte begynne å spare til tider da himmelen kanskje ikke ville kom til å være like blå. Bedre føre var, enn etter snar. (Beklager gammelmanns-ordtaket, men voksenpoeng smitter visst over i tastaturet også.)


Også i hverdagen sparer guttene. I hvert fall litt. Dekoratøren hadde med seg hjem en finfin sparefant her forleden, som nå får gleden av å fylles med mynter hver eneste ettermiddag. En ganske koselig måte å spare opp litt penger til sommerferien. Nå sparer nok ikke guttene så mye at de sparer seg til fant, men med en sparefant i hus blir man hvert fall påminnet om at det er de små tingene som kan utgjøre forskjellen.

Håper alle har en finfin onsdagskveld!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Så herlig innlegg!
  Nydelig sparebøsse og kjekt
  å legge noen kronestykker hver dag..
  En krone her og en krone der blir plutselig
  mye i løpet av en stund :)

  Nå skal frk. drops kle på seg og sette
  snuten mot jobben.. Den kaller!

  Ønsker dere en finfin torsdag!
  :)

  SvarSlett
 2. Ja, sparing ja... det er jeg vel blitt veldig dårlig med etter at jeg kjøpte meg hus for 5 år siden. Det er stadig et sted å putte pengene når man bor i et gammelt oppussingsobjekt. Så pensjonssparing tror jeg nok må vente en stund, men det er absolutt en lur ting å tenke på.
  I dag sitter jeg å drømmer om å bygge en ny uteplass, men husker plutselig realiteten og må pusse opp skorsteinen (kjedelig).
  Ønsker dere en varm og vårlignende dag.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. De er en velformulert ordsmed unge mann - vokenpoeng her også plutselig! Herrrlig innlegg og fjong bøsse!

  SvarSlett
 4. Kult med elefantsparebøsse (ler). Pensjonssparing er viktig det... Morsom lesning.

  Ha en fin kveld dere to.

  SvarSlett